Duurzaamheid
Samen Duurzaam Tynaarlo
Stelt u zich eens voor: Tynaarlo in 2050. Een gemeente met achttien duurzame dorpen en kernen. Waar we onze energie opwekken met schone energiebronnen. Waar we onszelf op milieuvriendelijke wijze vervoeren. Een gemeente met een bloeiende economie waar we afval niet weggooien, maar hergebruiken. En waar we onze leefomgeving hebben aangepast aan het veranderende klimaat.

Underlying tasks
CO2-monitor Tynaarlo
De CO2-monitor toont hoever we staan met onze ambities en de uitvoering van activiteiten en projecten van ons duurzaamheidsbeleid. Het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Tynaarlo is uitgewerkt in het programma duurzaamheid 2020-2030.
Regionale Energiestrategie Drenthe
Stap voor stap stappen we in Drenthe over op duurzame energie, maar hoe doen we dat?
Zon op agrarische daken
Op daken van agrarische gebouwen is volop ruimte voor zonnepanelen
Zon- en windenergie
Hoe we in Tynaarlo meer duurzame energie gaan opwekken
Uw woning of pand klaar voor de toekomst
Wilt u verduurzamen? Maak dan gebruik van het ruime aanbod van voordelige leningen en subsidieregelingen.
Duurzaam ondernemen
In september is in de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn het Koploperproject gestart. Dit project helpt mkb-bedrijven in één jaar tijd duurzamer ondernemen.
Een laadpaal voor elektrische auto's in uw buurt
De provincies Groningen en Drenthe gaan 1.000 laadpalen plaatsen. Vanaf 1 juli 2019 kunt u zelf een voor uw buurt aanvragen.
Samen aan de slag! Bewonersinitiatieven
Natuurlijk kunt u zelf stappen zetten om uw huis duurzamer te maken. Maar samen met uw buren is dat voordeliger én leuker.
Hout stoken
Wilt u hout stoken in een houtkachel of een open haard? Doe het dan verantwoord.
Programma Duurzaamheid
Is dit beeld toekomstmuziek? ‘Helemaal niet!’ zegt Oetra Gopal, wethouder duurzaamheid. “Zeker niet als je ziet hoeveel initiatief er in onze Tynaarlose samenleving zit.
Warmtetransitie
In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. De overgang van het verwarmen met aardgas naar het duurzaam verwarmen van woningen en gebouwen heet de warmtetransitie.