Gemeentehuis gesloten op maandag 20 mei

In verband met 2e Pinksterdag is op maandag 20 mei 2024 het gemeentehuis in Vries gesloten.

Meedenken en meedoen

In de gemeente Tynaarlo zijn er veel verschillende manieren om mee te denken, mee te doen en mee te beslissen over wat er gebeurt in de straat, in de wijk en in de dorpen. Zo kan je zelf de handen uit de mouwen stropen of de gemeente een zetje in de juiste richting geven. Van het isoleren van je huis tot het geven van een advies over een plan of beleid van de gemeente. Van een buurt barbecue organiseren tot het veiliger maken van fietsroutes. Samen bouwen we aan onze samenleving, dorpen en wijken. Hoe draag jij je steentje bij? 

Underlying tasks

Meedenken en invloed krijgen

Diverse mogelijkheden voor mensen met goede ideeën voor het sociaal beleid van de gemeente. Van burgerparticipatie tot spreken in de gemeenteraad.

Iedereen moet mee kunnen doen

Iedereen moet op alle gebieden volwaardig mee kunnen doen, ook mensen met een beperking.

Ik heb een idee

Heb je een goed idee of plan voor je straat, wijk of dorp? De gemeente Tynaarlo ondersteunt jouw initiatief graag. Bekijk de mogelijkheden.

Politiek actief worden?

Samen proberen invloed uit te oefenen is meestal veel succesvoller dan in je eentje. Bijvoorbeeld in een actiegroep of politieke partij.

Adviesraden

Adviesraden geven gevraagd en ongevraagd advies aan het gemeentebestuur. Vind hier een overzicht van de adviesraden in de gemeente Tynaarlo.

Jongerenraad

Jongeren denken mee over alles wat binnen de gemeente jongeren aan gaat.