Jongerenraad

De Jongerenraad #JongTynaarlo vertegenwoordigt jongeren binnen de gemeente Tynaarlo. Het is dé manier om als jongere mee te praten met de gemeente en een stem te hebben in wat er speelt. 

Sinds 2019 heeft de gemeente Tynaarlo een jongerenraad. De jongerenraad bestaat uit een groep jongeren tussen de 12 en 22 jaar. Alle leden wonen in de gemeente Tynaarlo en willen iets betekenen voor de jongeren in de gemeente.  

Jongeren in de raadzaal met hun rug naar de camera en handen in de lucht

Wat doet de Jongerenraad?

De Jongerenraad vergadert eens in de twee weken over onderwerpen die zij belangrijk vinden of wat hen dwarszit. Regelmatig komt een wethouder of raadslid naar het overleg om de Jongerenraad om advies te vragen. De Jongerenraad geeft echter ook ongevraagd advies. Op deze manier wordt de mening van jongeren niet vergeten. Daarnaast organiseren of zijn zij betrokken bij meerdere projecten. Denk bijvoorbeeld aan ‘de keet van Tynaarlo’ of kookactiviteiten voor jongeren tijdens de week tegen eenzaamheid. De Jongerenraad wordt begeleid door de jongerenwerkers van Neie Naober.

Contact

Heb jij een idee, vraag, signaal of opmerking voor de jongerenraad? Of wil jij zelf jouw stem in de raad laten horen? Mail dan naar jongtynaarlo@tynaarlo.nl of bel of Whatsapp jongerenwerker Robin Geertsma via 06-86 87 97 60.

Ze hebben ook hun eigen Instagrampagina, volg ze op #JongTynaarlo

Logo jong tynaarlo