Gemeentehuis gesloten op maandag 20 mei

In verband met 2e Pinksterdag is op maandag 20 mei 2024 het gemeentehuis in Vries gesloten.

Toegankelijkheid

Gemeente Tynaarlo wil dat iedereen alle informatie op deze website goed kan gebruiken. Daarom besteden we veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid.

Update mei 2021: Bevindingen toegankelijkheidsonderzoek

In maart 2021 is een inspectie gehouden door een onafhankelijk toetsingsbureau. Wij zijn als gemeente, samen met onze ontwikkelaar bezig om aanpassingen te doen op basis van de bevindingen. Daarna vindt er een hertoets plaats door hetzelfde toetsingsbureau. Ook het VN-panel in de gemeente Tynaarlo wordt dan gevraagd naar hun ervaringen om de website verder te verbeteren. Aan de hand van de hertoetsing wordt de toegankelijkheidsverklaring op deze pagina aangepast.

De resultaten van de meest recente inspectie vindt u hier: Toegankelijkheidsonderzoek Tynaarlo maart 2021(PDF)

De resultaten van de herinspectie vindt u hier: Herinspectie toegankelijkheidsonderzoek Tynaarlo september 2021(pdf)

Webrichtlijnen

In het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid is bepaald dat overheidssites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen zoals vastgelegd in EN 301 549/WCAG 2.1 en daarover verantwoordelijkheid moeten afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.

Toegankelijkheidsverklaring

De website van de de gemeente Tynaarlo voldoet nog niet aantoonbaar aan de Europese standaard EN 301 549/WCAG 2.1. In 2018 heeft de gemeente Tynaarlo een nieuwe website ontwikkeld. Bij de ontwikkeling is het VN Panel Tynaarlo (voor toegankelijkheid) betrokken geweest. Daarnaast is er bij de bouw van de techniek en het schrijven van de content veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid.

In onze Toegankelijkheidsverklaring lichten wij toe op welke punten wij nog niet volledig voldoen en op welke termijn wij verwachten de knelpunten op te lossen.

Melding van ontoegankelijkheid

Heeft u om wat voor een reden dan ook geen toegang tot de informatie die u zoekt, laat het ons weten. Hiermee helpt u ons de website te verbeteren. Beschrijf in uw melding in ieder geval het probleem en neem de link naar de desbetreffende pagina op.

Wij kunnen uw melding beter beoordelen wanneer u aanvullend ook aangeeft welk besturingssysteem u gebruikt, welke browser software u heeft, of u instellingen heeft aangepast en of u hulpmiddelen, schermlezer, schermvergrotingssoftware of spraakherkenningssoftware gebruikt.

Uw melding zal in onderzoek genomen worden en u wordt op de hoogte gesteld van de beoordeling en eventueel de termijn waarin het wordt aangepast. U kunt uw melding mailen aan info@tynaarlo.nl.