Lichtbol met energiebesparende tips

Advies van een energiecoach

Je huis verduurzamen? Top! Maar wat is er mogelijk, zinvol en handig? In samenwerking met Energiecoöperatie Drentse Aa onderzoeken speciaal opgeleide energiecoaches samen met jou de mogelijkheden. Vakkundig, onafhankelijk en gratis maatwerkadvies.

Meer info over de energiecoach op de site van Energiecoöperatie Drentse Aa

Wat doet een energiecoach?

Een energiecoach heeft inzicht in de kosten en potentiële besparing van verschillende maatregelen. Hij of zij kan samen met jou een plan opstellen voor een combinatie van maatregelen om de best mogelijke besparing voor jouw situatie te realiseren. Het advies van de energiecoach gaat in op energieopwekking, isolatie, warmtebronnen en reductie van energiegebruik.

Hoe komt een energiecoach tot zijn advies?

Nadat je een afspraak hebt gemaakt via de website van Energiecoöperatie Drentse Aa, komt de energiecoach bij je thuis langs voor een gesprek. Dit bezoek duurt ongeveer twee uur. Daarna werkt de energiecoach een maatwerk adviesrapport voor je uit. Hierin wordt rekening gehouden met jouw voorkeuren, (financiële) mogelijkheden en de technische en bouwkundige mogelijkheden van jouw woning. Het rapport stelt je in staat om keuzes te maken en is een basis om verduurzaming zelf op te pakken, of om gespecialiseerde bedrijven in te schakelen voor bijv. energieopwekking of isolatie.

Wie zijn de energiecoaches?

De energiecoaches zijn vrijwilligers die zich graag inspannen om verduurzaming op lokaal niveau waar mogelijk te stimuleren. Ze hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd en opereren volstrekt onafhankelijk. Ze zijn dus niet gelieerd aan aannemers, installateurs of isolatiebedrijven.