Afwijkende openingstijden

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten. Vrijdag 27 mei is het gemeentehuis gesloten. Jeugdhulp is vrijdag 27 mei voor spoedvragen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur. De milieustraat is dan geopend. Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

Duurzaam ondernemen

In september is in de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn het Koploperproject gestart. Dit project helpt mkb-bedrijven in één jaar tijd duurzamer ondernemen. De drie gemeenten bieden het Koploperproject gezamenlijk aan voor lokale ondernemers. Vanuit gemeente Tynaarlo doen dit jaar de volgende organisaties mee: Afier Accountants en Adviseurs, Kompas Zuidlaren, Quercus Boomexperts, Royal Flora Holland Eelde, Sight Landscaping en gemeente Tynaarlo.

Duurzaam ondernemen

Steeds meer ondernemers willen zelf een bijdrage leveren aan verduurzaming. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen steeds meer een voorwaarde voor het bestaansrecht, het biedt ook veel kansen om te innoveren en te groeien. Om bedrijven hierbij te ondersteunen, bieden de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn vooruitstrevende ondernemers de gelegenheid om voordelig deel te nemen aan het Koploperproject. Zij kunnen hiervoor gebruik maken van de voucherregeling ‘Ik Ben Drents Ondernemer’ van de provincie en een bijdrage van de drie samenwerkende gemeenten.

Voor wie?

Het Koploperproject richt zich op mkb-bedrijven met een omvang van minimaal tien medewerkers. Via het project krijgen mkb-bedrijven kennis, tools en een netwerk om duurzaam te gaan ondernemen. Onderdeel van het project zijn o.a. een degelijke nulmeting, zodat de ondernemer precies weet wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden en een praktisch actieplan, waarmee duurzaam ondernemen een vaste waarde wordt binnen het bedrijf. De uitkomsten en plannen worden tijdens terugkoppelingsbijeenkomsten gedeeld met de andere deelnemende bedrijven uit de regio. Zo leren de bedrijven van elkaar, breiden ze hun netwerk uit en ontstaan nieuwe samenwerkingen.

Informatie

Geïnteresseerde MKB-ondernemers kunnen informatie aanvragen voor het project via info@dzyzzion.nl of duurzaam@tynaarlo.nl.

Het Koploperproject is een initiatief van de sociale onderneming DZyzzion. Sinds de start van het eerste project in 2010, deden al zo'n 350 bedrijven en andere organisaties mee.

Onderstaande video geeft een sfeerimpressie van de eerste terugkoppelingsbijeenkomst op 28 januari 2020: