Lichtbol met energiebesparende tips

Samen verduurzamen

Natuurlijk kun je zelf stappen zetten in een duurzamer leven. Maar samen met je buren is dat vaak voordeliger èn vooral leuker. Op die manier kun je ook anderen helpen en inspireren. Zulke samenwerkingen (klein en groot) noemen we ook wel bewonersinitiatieven. Zoals je hieronder kunt lezen zijn er al een aantal groepen inwoners actief. Of heb je zelf plannen om samen met anderen iets op te starten? Afhankelijk van je insteek kun je misschien aanspraak maken op subsidies die je verder op weg helpen. Ook hierover vind je verderop meer informatie.

Lokale initiatieven

In onze gemeente zijn al diverse buurten samen aan de slag met energiebesparing en -opwekking. Gericht op energiebesparing en verduurzaming zijn verschillende initiatieven actief in gemeente Tynaarlo. De initiatieven voeren activiteiten uit, voor en door (buurt)bewoners. Wil je meer weten over de activiteiten of wil je je misschien aansluiten bij één van de initiatieven? Je kunt meer informatie krijgen via de websites en/of door contact op te nemen.

Startsubsidie bewonersinitiatieven

Steeds vaker nemen lokale bewonersgroepen het heft in eigen hand en gaan samen aan de slag. Wij willen die lokale bewonersinitiatieven een vliegende start geven en ze ondersteunen (subsidie maximaal 2500 euro per initiatief). Meer weten? Bekijk hier de nieuwe uitvoeringsregeling of stuur een email.