Zuidlaardermarkt

Ieder jaar op de derde dinsdag van oktober wordt de Zuidlaardermarkt gehouden. Europa's grootste paardenmarkt, met een grote kermis en een vier kilometer lange warenmarkt. Bent u een paardenliefhebber, of houdt u gewoon van een gezellig dagje uit? Dan moet u écht eens een kijkje komen nemen, want de Zuidlaardermarkt is een hele belevenis!

Direct inschrijven warenmarkt Zuidlaardermarkt

Aanmelden als handelaar op de markt kan tot 1 juli 2022 en uitsluitend via bovenstaande button! Let op: inschrijvingen per post of per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Paardenmarkt

De Zuidlaardermarkt is na ruim 800 jaar nog altijd zo sterk als een paard! Bezoekers komen uit heel Europa. Je treft er Denen, Belgen, Oostenrijkers, Italianen, Engelsen en veel Duitsers. Het is ook een markt die met zijn tijd mee gaat. Zo is er veel aandacht voor het dierenwelzijn. Voorbeelden hiervan zijn de verplaatsing van het marktterrein naar een rustiger en omheinde plek, de verkorting van de marktduur, voorzieningen op het gebied van water en voer en de extra begeleiding en toezicht op het laden en lossen van dieren.

Kermis

Op de historische grote Brink vindt u tijdens de Zuidlaardermarkt een kermis met 35 spannende attracties voor het hele gezin. Van draaimolens tot doldraaiende attracties. De kermis is vanaf de vrijdagavond voor de markt tot de woensdag erna geopend.

Activiteiten

Het is bijna de hele week feest rondom de Zuidlaardermarkt. Er is van alles te beleven in het dorp. De opening van de kermis, een hardloopwedstrijd, kinderactiviteiten, vuurwerk, een muziekpodium, live muziek in veel horecagelegenheden en op de (koop)zondag straattheater.

Al deze activiteiten worden georganiseerd door de Stichting Evenementen Zuidlaardermarkt (SEZ)

Handelaren op de Zuidlaardermarkt moeten als ambulante handelaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Alle toegelaten handelaren ontvangen een acceptgirokaart voor het marktgeld. Verder ontvangen zij een toewijzingsbrief met daarin een sector en standplaatsnummer, bijvoorbeeld sector C 106. Ongeveer twee weken vóór de Zuidlaardermarkt worden de standplaatsen en het bijbehorende nummer op het wegdek gespoten met wegenverf. Op de dag zelf volgen de handelaren de route naar hun toegewezen sector. In de sector loodsen twee controleurs de handelaren naar hun plek. Vanaf 06.00 uur mag met de verkoop worden gestart.

Er is meer vraag naar een plek op de markt, dan dat er ruimte is. Daarnaast wil de gemeente een mooie diversiteit aan producten op de markt. Daarom werken we met een wachtlijst en kunnen we niet iedereen een plek bieden. Medio september is de markt voor ongeveer tachtig procent ingedeeld. Dan is duidelijk hoeveel meter nog beschikbaar is voor handelaren. Degene die niet toegelaten worden krijgen hiervan bericht.

Kosten

Vast bedrag elektra en promotie

€ 28,10 per standplaats

non-food

€ 15,00 per meter

food

€ 19,95 per meter

snacks

€ 58,95 per meter

Huurkraam

€ 33,00 + 21% BTW (geen administratiekosten)

In het belang van de veiligheid moet er een vrije doorgang zijn voor hulpverleningsvoertuigen voor de standplaatsen. Er mogen dus geen obstakels (rekken/bakken etc.) buiten de klep, op het wegdek worden geplaatst. Wagens mogen een diepte van maximaal 2.90 meter hebben.

Aanmelden als handelaar op de markt kan tot 1 juli 2022 en uitsluitend online. Dat doet u door het invullen van dit digitale formulier.

Let op: inschrijvingen per post of per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Ook handig