Gemeentehuis gesloten op maandag 20 mei

In verband met 2e Pinksterdag is op maandag 20 mei 2024 het gemeentehuis in Vries gesloten.

Milieupas

Ieder huishouden in onze gemeente krijgt van ons een milieupas. Deze pas krijgt u in de vorm van een “tag of druppel”. De milieupas heeft u nodig om afval naar de milieustraat te brengen of in een ondergrondse container te deponeren.

Verlies milieupas melden, nieuwe pas aanvragen of pas activeren

Let op: De pas moet u altijd bij u hebben, anders krijgt u geen toegang tot de milieustraat. Dus ook wanneer u gratis afval brengt, zoals tuinafval, oud papier, kapotte apparaten, etc.

Milieupas verloren?

Als u de pas of tag verliest moet u dit zo snel mogelijk aan ons melden. Dat kan via bovenstaande button. U vult dan een online formulier in. Vervolgens blokkeren wij uw pas, zodat niet iemand anders op uw kosten afval naar de milieustraat kan brengen. U ontvangt dan een nieuwe pas. De kosten voor het vervangen van de pas bedragen €12,50.

Verhuizing

De milieupas hoort bij de woning, wanneer u verhuist moet u hem overdragen aan de nieuwe bewoner. De nieuwe bewoner moet de pas activeren via onze website.

Wanneer u de milieupas hebt ontvangen van de vorige bewoner dan moet u de pas opnieuw activeren. Dat kan via bovenstaande button, u vult dan een online formulier in. U kunt de pas ook activeren bij het loket van de milieustraat. Dit kan tijdens de openingstijden op vertoon van een legitimiteitsbewijs.

Is er geen milieupas of tag aanwezig in uw nieuwe woning? Vraag dan een nieuwe aan via bovenstaande button.

Overlijden

Wanneer er niemand is ingeschreven op een adres (bij het overlijden van de bewoner) wordt de afvalcontainer niet geleegd en kan de milieupas niet worden gebruikt.

Op verzoek van nabestaanden kan de pas tijdelijk geactiveerd worden. Houd er rekening mee dat na aanmelding het vijf werkdagen duurt voordat de pas weer gebruikt en de container geleegd kan worden. Wilt u hiervan gebruik maken neem dan contact op met het team belastingen via: 088 123 0900 of het “contactformulier belastingen gemeente Tynaarlo”.

Een andere mogelijkheid is om het afval (tijdens openingsuren) te brengen naar de milieustraat en te betalen met een pinpas.

Ook handig