Afwijkende openingstijden

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten. Vrijdag 27 mei is het gemeentehuis gesloten. Jeugdhulp is vrijdag 27 mei voor spoedvragen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur. De milieustraat is dan geopend. Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

Milieupas

Ieder huishouden in onze gemeente krijgt een milieupas/tag. De milieupas heeft u nodig om afval naar de milieustraat te brengen of afval aan te bieden in een ondergrondse container. Ook wanneer u afval brengt dat niet in rekening wordt gebracht (gratis afval).

Een nieuwe milieupas wordt in de vorm van een “tag” verstrekt. Let op: u krijgt alleen toegang tot de milieustraat met een milieupas.

Direct uw verloren of niet ontvangen milieupas melden

Milieupas verloren

Het verlies van de milieupas moet worden gemeld. De pas wordt geblokkeerd en vervangen. De vervangingskosten bedragen € 12,50. Melden kan via bovenstaand formulier.

Verhuizen

De milieupas hoort bij de woning. Wanneer u verhuist moet de pas door u worden overgedragen aan de nieuwe bewoner en geactiveerd worden.

Geen milieupas aanwezig in de woning? Aanvragen kan via bovenstaand formulier.

Overlijden

Wanneer er niemand is ingeschreven op een adres (na overlijden) wordt de restafvalcontainer niet langer geleegd en kan de milieupas niet worden gebruikt.

Op verzoek kunnen nabestaanden geregistreerd worden als gebruiker, zodat het afval alsnog aangeboden kan worden. Het afval kan ook worden gebracht naar de milieustraat en direct worden afgerekend via de pin.

Registreren als gebruiker neemt vijf werkdagen in beslag. Stuur hiervoor een e-mail naar afval@tynaarlo.nl of bel 0592 – 266 662.

Milieupas activeren

Activeren van de milieupas kan door een e-mail te sturen naar afval@tynaarlo.nl, telefonisch 0592 – 266 662 of bij het loket van de milieustraat.

Activeren van de milieupas bij de milieustraat kan van maandag tot met vrijdag tussen: 8.00 - 16.00 uur op vertoon van een legitimatiebewijs.

Let op: de milieupas activeren bij de milieustraat kan NIET OP ZATERDAG!