Milieupas

Ieder huishouden in onze gemeente krijgt van ons een milieupas. Een nieuwe milieupas wordt in de vorm van een “tag of druppel” verstrekt. De milieupas heeft u nodig om afval naar de milieustraat te brengen of in een ondergrondse container te deponeren. De pas moet u altijd bij u hebben. Dus ook wanneer u gratis afval brengt, zoals tuinafval, oud papier, kapotte apparaten, etc. De afvalstoffen waarvoor u moet betalen, worden via de weegbrug geregistreerd en via een nota in rekening gebracht

Direct uw verloren of niet ontvangen milieupas melden

Milieupas verloren?

Als u de pas of tag verliest moet u dit zo snel mogelijk aan ons melden. Dat kan via dit formulier. Dan blokkeren wij uw pas, zodat niet iemand anders op uw kosten afval naar de milieustraat kan brengen. De aanschaf van nieuwe milieupas/tag bij verlies kost  €12,50.

Bij verhuizing milieupas/tag overdragen

De milieupas/tag hoort bij de woning. Wanneer u verhuist moet u hem overdragen aan de nieuwe bewoner. U blijft betalingsplichtig tot het moment dat uw verhuizing of uitschrijving in de gemeentelijke basisadministratie is verwerkt.

Bent u onlangs verhuisd maar is er in uw nieuwe woning geen milieupas/tag  meer aanwezig? Neem dan contact op met de gemeente voor het aanvragen van een nieuwe pas. Dit kunt u doen via bovenstaand formulier.

Milieupas/tag deblokkeren nieuwe bewoner

Wanneer u de milieupas/tag hebt ontvangen van de vorige bewoner dan moet de pas/tag voor gebruik gedeblokkeerd worden. Deblokkeren kan telefonisch via 0592 - 266662 of door een e-mail te sturen aan afval@tynaarlo.nl. Ook kan de pas/tag gedeblokkeerd worden bij het loket op de milieustraat. Deblokkeren bij de milieustraat kan alleen op werkdagen tussen 8.00 - 16.00 uur. Let op: de milieupas deblokkeren bij de milieustraat kan NIET OP ZATERDAG!

Bij overlijden wordt de milieupas/tag geblokkeerd

Wanneer er niemand is ingeschreven op een adres (bij het overlijden van de bewoner) wordt de afvalcontainer niet geleegd en kan de milieupas/tag niet worden gebruikt.
Op verzoek van de nabestaanden kan de gemeente ervoor zorgen dat de container geleegd wordt op de reguliere inzameldag en dat de milieupas/tag weer gebruikt kan worden. U wordt dan aangemeld als gebruiker. Hou er rekening mee dat na aanmelding het vijf werkdagen duurt voordat de pas weer gebruikt en de container ingezameld kan worden. Wilt u hiervan gebruik maken neem dan contact op met de gemeente via: 0592 - 266 662.

Een andere mogelijkheid is om het afval (tijdens openingsuren) te brengen naar de milieustraat in Tynaarlo en te betalen met een pinpas.