Lichtbol met energiebesparende tips

Leningen en subsidies

Wil je investeren in je woning of (bedrijfs)pand? Om het te isoleren of duurzamer te maken? Dan kun je misschien gebruikmaken van financieringsmogelijkheden en subsidieregelingen. Bij het Drents Energieloket kun je hierover informatie inwinnen. Het Drents Energieloket is een samenwerking tussen Drentse gemeenten en provincie Drenthe. Het Drents Energieloket is er voor informatie en kosteloos en onafhankelijk advies.

Direct naar de website van het Drents Energieloket

De Gemeentelijke Subsidieregeling energiebesparende isolatiemaatregelen

Woningeigenaren met een laag inkomen kunnen tot € 2500 euro subsidie aanvragen voor woningisolatie. Deze subsidie geldt voor alle Drentse gemeenten. 

Isolatie maakt een huis prettiger om te wonen. Het helpt tegen tocht, kou en CO2-uitstoot en zorgt bovendien voor een lagere energierekening. Afhankelijk van het type isolatie daalt de energierekening met 10 tot 30%. De isolatiesubsidie mag worden gebruikt voor verschillende isolatiewerkzaamheden, zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Aanvragers hoeven zich geen zorgen te maken over kosten voor ecologisch onderzoek als ze voor het isoleren een bedrijf inschakelen dat gecertificeerd is om natuurvriendelijk te isoleren. Op natuurvriendelijkisoleren.nl staat een lijst van geschikte bedrijven.

Voorwaarden

Voorwaarde is dat het jaarinkomen van de aanvrager(s) lager is dan € 34.100. Bij de aanvraag moet een getekende offerte aangeleverd worden van een bij de KVK geregistreerde aannemer, met een datum na 1 november 2023. De werkzaamheden moeten binnen een jaar na het uitbetalen van de subsidie worden uitgevoerd.

Aanvragen doet u zo

De uitvoering van deze regeling gebeurt door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). De isolatiesubsidie kan worden aangevraagd op www.snn.nl en wordt binnen acht weken beoordeeld.

Overzicht met leningen en subsidies

Inwoners en ondernemers vragen ons regelmatig naar een compleet overzicht van financieringsmogelijkheden en subsidies. 

Via de website van het Drents Energieloket vind je een overzicht van financieringsmogelijkheden en subsidies.