Informatie voor politieke partijen

Voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023 kunnen kiezers een ondersteuningsverklaring voor een nieuwe partij afleggen van 25 september tot en met 9 oktober 2023. Hiervoor hoeft geen afspraak gemaakt te worden.

De persoon die de ondersteuningsverklaring wil afleggen kan zich melden bij de servicebalie in het gemeentehuis. Hij moet zijn identiteitsbewijs en het ingevulde formulier meenemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

In de gemeente Tynaarlo worden tijdens de verkiezingen verkiezingsborden geplaatst. Op deze borden kunnen politieke partijen de verkiezingsposters van hun partij plakken.

Het is voor deelnemende partijen mogelijk om op zaterdag 21 oktober van 8.00 uur tot 11.00 uur posters te komen plakken op de milieustraat.

Verder mogen de partijen zelf plakken als de borden zijn geplaatst. 

De posters mogen maximaal A4 formaat zijn, 21x29,7 cm. Dit is in verband met de hoeveelheid ruimte voor alle deelnemende partijen.

Hier vindt u een overzicht van de locaties waar borden tijdens de verkiezingen zullen staan: Overzicht locaties verkiezingsborden downloaden

Ook handig