Vernieuwd bouwplan voor locatie Doedens in Eelde

De ontwikkelaar BPD heeft een vernieuwd bouwplan gepresenteerd voor de ‘Doedenslocatie’ in Eelde, op de hoek van de Hoofdweg en de Burgemeester Strubenweg. Dinsdag (2 februari) was de digitale presentatie aan de gemeenteraad, de dag erna aan belangstellende omwonenden en andere geïnteresseerden.

BPD is verder gegaan met het architectonisch ontwerp van de failliet gegane eerdere ontwikkelaar. Dat ontwerp is nu veranderd om waar mogelijk tegemoet te komen aan bezwaren van omwonenden.

Zo is de ingang van de ondergrondse parkeergarage verlegd zodat buren niet meer het risico lopen in de koplampen van uitrijdende auto’s te moeten kijken. Ook is de bebouwing nu gevarieerder, niet meer een aangesloten blok. En daarmee dorpser.

In een eerder plan zou op de begane grond winkelruimte komen met daarboven appartementen. De gemeenteraad heeft echter besloten om het aantal m2 winkelruimten in Eelde terug te dringen, om leegstand en verloedering tegen te gaan.

Het plan omvat 34 appartementen, variërend 65m2 tot 140m2. De koopprijzen liggen tussen 230.000 en 500.000 euro.

Burgemeester en wethouders vinden het een goed bouwplan, dat het centrum van Eelde aantrekkelijker zal maken. De gemeenteraad, die daarover moet beslissen, spreekt dinsdag 9 februari over het concept-bestemmingsplan dat nodig is om het bouwplan mogelijk te maken.

Meer informatie over de presentie van het bouwplan is onder meer te vinden op de site van RTVDrenthe. https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/167209/Nieuwbouwplannen-34-appartementen-Eelde-gepresenteerd-aan-omwonenden

De hele presentatie is te zien op de site van ontwikkelaar BPD. https://www.nieuwbouw-eelde.nl/plan/omwonenden .