Cursus Politiek Actief, meld u aan!

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn achter de rug, maar over een jaar staan er nieuwe verkiezingen voor de deur, dit keer voor de gemeenteraden. Wilt u een kijkje nemen achter de schermen van de lokale politiek of wilt u ontdekken of meedoen aan de verkiezingen van volgend jaar iets voor u is? Geef u dan op voor de gratis cursus Politiek Actief. De cursus wordt georganiseerd door de...

Programma
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover denkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn en voor iedereen die meer wil weten over hoe de gemeente en de lokale politiek werkt. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten met daarin een combinatie van theorie en praktijk en gelegenheid om kennis te maken met raadsleden. Er is aandacht voor onder andere politieke partijen, verkiezingen, bestuurlijke besluitvorming, gemeentefinanciën en de instrumenten van de raad. Tijdens de vierde en afsluitende avond volgen de deelnemers een raadsvergadering.

Praktische informatie
De drie cursusavonden zijn op maandagavond 12, 19 april en 10 mei. Alle cursusbijeenkomsten zijn vooralsnog digitaal. De cursus wordt afgesloten met het digitaal bijwonen van de raadsvergadering op dinsdag 11 mei. Om de cursus te kunnen volgen bent u een tablet, laptop of pc nodig.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld u dus snel aan. Wilt u bij het aanmelden aangeven waarom u deze cursus wilt volgen? Er is ruimte voor maximaal 25 cursisten. U kunt aanmelden tot en met maandag 5 april via griffie@tynaarlo.nl Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer.  Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen met de griffie: 0592 266 662.