Gemeentehuis gesloten op maandag 20 mei

In verband met 2e Pinksterdag is op maandag 20 mei 2024 het gemeentehuis in Vries gesloten.

Bestemmingsplannen

Wilt u weten of u op een bepaalde plek in Tynaarlo mag bouwen of verbouwen? Vraagt u zich af of u ergens een winkel mag openen of een bedrijf mag vestigen? Kijk dan of uw plannen in het bestemmingsplan van het gebied passen. U kunt via onderstaande link op de kaart zoeken naar het geldende bestemmingsplan.

Direct een bestemmingsplan inzien via Ruimtelijke Plannen

In een bestemmingsplan staat wat in een bepaald gebied mag worden gebouwd of verbouwd en hoe de grond en de gebouwen mogen worden gebruikt. Het bestemmingsplan geeft aan waar bijvoorbeeld woningen, winkels, bedrijven of horeca mogen zijn, en welke grond bedoeld is voor wegen en groen. Wat in het gebied mag gebeuren, hangt af van de bestemming van het gebied. Dat kan bijvoorbeeld wonen zijn, maar ook industrie, landbouw of recreatie.

Wilt u iets bouwen of verbouwen, dan heeft u daar meestal een vergunning voor nodig. Weet u niet zeker of uw plan past binnen het bestemmingsplan? Dien dan een verzoek tot vooroverleg bouwplan in. Wij bekijken altijd in overleg of we uw plannen kunnen inpassen.

Ook handig