Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

U kunt een geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk in onze spreekkamer of op een trouwlocatie in de gemeente. De omzetting vindt plaats zonder getuigen.

Direct uw omzetting geregistreerd partnerschap naar huwelijk melden

Woont u geen van beiden in Nederland en heeft wel minstens één van u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u voor de omzetting terecht bij de gemeente Den Haag.

In de gemeente Tynaarlo bestaat de mogelijkheid om gratis een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk. De omzetting vindt plaats in een spreekkamer in het gemeentehuis, op maandagmorgen om 9.00 of 9.30 uur. Het wordt afgehandeld door de dienstdoende ambtenaar. U kunt dus niet kiezen uit een van onze buitengewone ambtenaren burgerlijke stand. De omzetting vindt plaats zonder getuigen of andere aanwezigen.

De ambtenaar van de burgerlijke stand vraagt eerst naar uw identiteitsbewijs. Heeft u dat niet bij zich, dan kan de omzetting niet doorgaan.

Wij hebben als gemeente verschillende trouwlocaties aangewezen. Een overzicht van de locaties kunt u op onze website vinden bij het onderwerp ‘Locatie kiezen’. Heeft u een geschikte locatie gevonden? Informeert u dan eerst bij de locatie of deze op de door u gekozen datum en tijd nog vrij is.

Kiest u een buitengewone ambtenaar van de gemeente Tynaarlo? Dan neemt u eerst contact op met de ambtenaar van uw keuze. Een overzicht van onze trouwambtenaren kunt u op onze website vinden bij het onderwerp 'Trouwambtenaar kiezen'. Samen met de ambtenaar bespreekt u uw wensen. 

Een geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk in onze spreekkamer is op maandagmorgen om 9.00 of 9.30 uur gratis. Als u uw partnerschap op een trouwlocatie wilt omzetten in een huwelijk, dan zijn daar kosten aan verbonden. Een overzicht van de kosten kunt u op onze website vinden bij het onderwerp ‘Melding voorgenomen huwelijk of partnerschap’.

Bij trouwlocaties buiten het gemeentehuis moet u er rekening mee houden dat de uitbater ervan de kosten ervoor rechtstreeks bij u in rekening brengt.