Trouwambtenaar kiezen

Een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wordt altijd gesloten door een ambtenaar van de burgerlijke stand. U kunt kiezen tussen de buitengewone ambtenaren van gemeente Tynaarlo. Neem contact op met de ambtenaar van uw keuze. Samen met de ambtenaar bespreekt u uw wensen.

Door digitaal uw melding voorgenomen huwelijk of partnerschap aan ons door te geven legt u niet de datum vast in de agenda van de ambtenaar. Voordat u de digitale melding voorgenomen huwelijk of partnerschap aan ons doorgeeft is het daarom noodzakelijk dat u eerst bij de ambtenaar checkt of de door u gewenste datum beschikbaar is. Neem daarvoor rechtstreeks contact op met de ambtenaar van uw keuze. Samen met de ambtenaar bespreekt u uw wensen.

Trouwt u gratis of gaat u gratis een geregistreerd partnerschap aan? Dan zal de dienstdoende ambtenaar dat voltrekken of sluiten. U kunt dan geen keuze maken uit onze buitengewone ambtenaren burgerlijke stand.

Wilt u voor de kerk trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan moet het huwelijk of partnerschap eerst worden gesloten door een ambtenaar van de burgerlijke stand.

Iedere ambtenaar heeft een korte, persoonlijke omschrijving van zichzelf opgesteld, zodat u een beeld krijgt van de persoon achter de ambtenaar. Neem contact op met de ambtenaar van uw keuze.

Mevrouw J. Flik

Mevrouw J. Flik
telefoonnummer: 06 - 23 84 99 33
e-mailadres: ankeflik@kpnmail.nl

'Persoonlijk, informeel en stijlvol'. Het leuke aan mijn werk is dat ik 'met recht nieuwsgierig' mag zijn naar wie jullie zijn en wat jullie bij elkaar heeft gebracht. Ieder paar is anders, ieder verhaal uniek en zelfs na het sluiten van bijna 800 huwelijken blijft het antwoord op de vraag 'Waarom kiezen jullie voor elkaar?' altijd weer verrassend en boeiend!

Ik ben van mening dat de ceremonie de toon van de huwelijksdag zet en dat deze persoonlijk, informeel, maar stijlvol moet zijn. In een persoonlijk gesprek luister ik naar jullie verhalen, ideeën en vragen. Op basis daarvan en geïnspireerd door mijn liefde voor mensen, taal, kunst en cultuur schrijf ik een toespraak die aansluit bij jullie persoonlijkheid en wensen. Op die manier hoop ik een bijzondere en creatieve bijdrage te leveren aan een hoogtijdag in jullie leven.

Mevrouw A. Imminga

Mevrouw A. Imminga
telefoonnummer: 06 - 57 32 11 34
e-mailadres: immingaankie@gmail.com

"Vrolijk, ongedwongen en ik hou van mensen in alle soorten en maten". Mijn naam is Ankie Imminga, geboren in Donderen. Vanaf mijn 11e woon ik in Vries en daar zal ik ook blijven wonen omdat het mij hier uitstekend bevalt. Een echte Drent dus.

Ongeveer 10 jaar geleden werd ik gevraagd om gastvrouw te worden bij de huwelijken die in onze gemeente worden gesloten. Dit zijn speciale plechtigheden en ik vond het een voorrecht dat ik daarvan getuige mocht zijn.
Na een aantal jaren kreeg ik een andere functie en moest ik mijn rol als gastvrouw opgeven. Ik vond dit erg jammer .

In 2010 heb ik toen besloten een verzoek in te dienen om mij te benoemen tot BABS - Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Dit is gehonoreerd en ik ben nu bevoegd tot het voltrekken van huwelijken. Ik maak van jullie plechtigheid graag een ongedwongen en vrolijk geheel.

Mevrouw G. Klijnstra

Mevrouw G. Klijnstra
telefoonnummer: 050 - 309 10 35
e-mailadres: ge.klijnstra@home.nl

Samen - met elkaar
Trouwen doe je samen - met elkaar.

Het is een bijzonder moment in het leven van twee mensen, maar ook voor al de mensen die hiervan getuige mogen zijn. Ik vind het geweldig om hier als trouwambtenaar bij betrokken te worden.

Het is jùllie dag! In een persoonlijk gesprek zullen we vooral samen bespreken hoe we jullie verhalen en ideeën kunnen verwerken in de huwelijksceremonie, zodat deze zoveel mogelijk aansluit bij jullie persoonlijke wensen.

Verder hecht ik veel waarde aan een mooie balans tussen plechtigheid en luchtigheid. Aandacht en respect voor het moment verweven met blijheid en een lach. Ik wens jullie samen een onvergetelijke, persoonlijke trouwceremonie!

Mevrouw A. van Houten

Mevrouw A. van Houten
telefoonnummer: 06 - 53 66 29 37 (graag in de avonduren)
e-mailadres: andreavanhouten@hotmail.nl

Mijn naam is Andrea van Houten, geboren in het Groningse Warffum en sinds een aantal jaar woon ik met mijn vriend, zoontje en bonus-zoontje, (zoals ze dat tegenwoordig zo mooi zeggen) in Zuidlaren. Naast het drukke bestaan als moeder vind ik het leuk om motor te rijden, te lezen, taarten te bakken en te fotograferen.

Ik ben werkzaam bij Stadsbeheer van de Gemeente Groningen en sinds kort mag ik mij Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Tynaarlo noemen. Een hele eer vind ik zelf.

Omdat het huwelijk een bijzondere gebeurtenis is waar iedereen naar uitkijkt, willen jullie alles natuurlijk tot in de puntjes verzorgd hebben. Een toespraak van de ambtenaar hoort daar bij. Graag bespreek ik in een persoonlijk gesprek jullie levensverhaal, jullie wensen en ideeën. Het is jullie dag.

Mevrouw J. Rijswijk

Mevrouw J. Rijswijk
telefoonnummer: 06 - 53 79 91 33
e-mailadres: jrijswijk13@gmail.com

Bruidspaar. Jullie huwelijksdag belooft een van de mooiste dagen uit jullie leven samen te worden. Daarom zou ik zeer vereerd zijn om samen met jullie, jullie persoonlijke liefdesverhaal te mogen verpakken in een mooi huwelijkskado. Dit kado is de bewoording van jullie liefde voor elkaar, beschreven in een persoonlijke speech tijdens jullie huwelijksvoltrekking.

Al jaren ben ik werkzaam in het onderwijs, elke dag geniet ik van mensen en mijn eigen gezin. Jong, oud, homo of hetero elk mens is uniek en mooi op zijn of haar eigen manier. Ieder mens heeft zo zijn/haar eigen verhaal en het intrigeert me om daarover in gesprek te gaan. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met me op om te bespreken of we samen jullie huwelijksdag een persoonlijke invulling kunnen geven.

U kunt er ook voor kiezen om een eigen (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand uw huwelijk of geregistreerd partnerschap te laten sluiten. Een vereiste is dat deze ambtenaar in een andere gemeente in Nederland benoemd en beëdigd is als ambtenaar van de burgerlijke stand.

Wilt u een eigen ambtenaar in Tynaarlo laten benoemen? Dan moet u (het bruidspaar) een schriftelijk verzoek sturen aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tynaarlo. U moet daarbij de volgende documenten meesturen:

  • het meest recente benoemingsbesluit van de gemeente waar de ambtenaar is benoemd;
  • een afschrift van de rechtbank betreffende de beëdiging;
  • een kopie van het identiteitsbewijs van de ambtenaar;
  • contactgegevens van de ambtenaar.

Uw verzoek moet uiterlijk 8 weken voor de datum van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap bij ons aanwezig zijn. U kunt uw verzoek sturen naar:

Gemeente Tynaarlo

t.a.v. het college van burgemeester en wethouders

Postbus 5

9480 AA Vries

Als de stukken in orde zijn, zal de eigen ambtenaar door het college van B&W benoemd worden als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. De vergoeding die deze ambtenaar vraagt voor het voltrekken van uw huwelijk of het sluiten van uw geregistreerd partnerschap, betaalt u rechtstreeks aan deze ambtenaar. De aan de gemeente te betalen kosten zijn hierop aangepast.