Samen aan de slag! Bewonersinitiatieven

Natuurlijk kunt u zelf stappen zetten om uw huis duurzamer te maken, of om uw steentje bij te dragen aan schone mobiliteit of het stimuleren van de lokale economie. Maar samen met uw buren is dat voordeliger én leuker.

18 krachtige en zelfvoorzienende dorpen. Dat is ónze toekomstdroom. Maar dat kunnen wij als gemeente niet alleen. Daarom werken wij graag samen met u aan een duurzaam Tynaarlo. 

Startsubsidie bewonersinitiatieven

We zien als gemeente steeds vaker dat lokale bewonersgroepen het heft in eigen hand nemen en samen aan de slag gaan. Wij willen die lokale bewonersinitiatieven een vliegende start geven en ze ondersteunen (startsubsidie max 1500 euro per initiatief). Meer weten? Neem dan contact op met Dorinda Hijszeler via 0592-266 662 of stuur haar een email.

Buurkracht

In onze gemeente zijn er al diverse buurten samen aan de slag met energiebesparing en -opwekking. Een aantal van hen heeft zich verzameld in Buurkracht-teams. Op de website van buurkracht kunt u zien of er al een team actief is in uw buurt en kunt u zelf direct aan de slag met een nieuw team.