Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

U kunt een geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk in onze spreekkamer of op een trouwlocatie in de gemeente. De omzetting vindt plaats zonder getuigen.

Direct uw omzetting geregistreerd partnerschap naar huwelijk melden

In de gemeente Tynaarlo kunt u trouwen op elke plek die u wilt. Kiest u voor een andere locatie dan het gemeentehuis? Dan moet u de overeenkomst voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap op vrije locatie na uw melding sturen naar het e-mailadres dat in de bevestigingsmail staat.

Kiest u een buitengewone ambtenaar van de gemeente Tynaarlo? Dan neemt u eerst contact op met de ambtenaar van uw keuze. Samen met de ambtenaar bespreekt u uw wensen. Daarna kunt u de digitale melding partnerschap omzetten in huwelijk doen.

Woont u geen van beiden in Nederland en heeft wel minstens één van u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u voor de omzetting terecht bij de gemeente Den Haag.

In de gemeente Tynaarlo bestaat de mogelijkheid om gratis een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk. De omzetting vindt plaats in een spreekkamer in het gemeentehuis, op maandagmorgen om 9.00 of 9.30 uur. Het wordt afgehandeld door de dienstdoende ambtenaar. U kunt dus niet kiezen uit een van onze buitengewone ambtenaren burgerlijke stand. De omzetting vindt plaats zonder getuigen of andere aanwezigen. Alleen inwoners van de gemeente Tynaarlo kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om gratis een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk.De ambtenaar van de burgerlijke stand vraagt eerst naar uw identiteitsbewijs. Heeft u dat niet bij zich, dan kan de omzetting niet doorgaan.

In de gemeente Tynaarlo kunt u trouwen op elke plek die u wilt. Kiest u voor een andere locatie dan het gemeentehuis? Dan moet u de overeenkomst voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap op vrije locatie na uw melding sturen naar het e-mailadres dat in de bevestigingsmail staat.Kiest u een buitengewone ambtenaar van de gemeente Tynaarlo? Een overzicht van onze trouwambtenaren kunt u op onze website vinden bij het onderwerp 'Trouwambtenaar kiezen'. Door digitaal uw omzetting aan ons door te geven legt u niet de datum vast in de agenda van de ambtenaar. Voordat u de digitale melding aan ons doorgeeft is het daarom noodzakelijk dat u eerst bij de ambtenaar checkt of de door u gewenste datum beschikbaar is. Neem daarvoor rechtstreeks contact op met de ambtenaar van uw keuze. Samen met de ambtenaar bespreekt u uw wensen.

Een geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk in onze spreekkamer is op maandagmorgen om 9.00 of 9.30 uur gratis. Als u uw partnerschap op een trouwlocatie wilt omzetten in een huwelijk, dan zijn daar kosten aan verbonden. Een overzicht van de kosten kunt u op onze website vinden bij het onderwerp ‘Melding voorgenomen huwelijk of partnerschap’.Bij trouwlocaties buiten het gemeentehuis moet u er rekening mee houden dat de uitbater ervan de kosten ervoor rechtstreeks bij u in rekening brengt.