Zuidlaardermarkt 19 oktober 2021

Burgemeester Marcel Thijsen heeft dinsdag 8 juni groen licht gegeven voor de voorbereiding van de 820e Zuidlaardermarkt op dinsdag 19 oktober. “Het gaat nu de goede kant op en ons land kan steeds verder van het slot. Wat is er dan mooier dan een Zuidlaardermarkt dit najaar? Daar kijk ik net als vele Zuidlaarders en mensen in de wijde omtrek heel erg naar uit. De marktorganisatie heeft er zin in en we willen hem graag organiseren”, zegt Thijsen.

Tegelijkertijd is er nog geen duidelijkheid over hoe de Rijksoverheid precies wil omgaan met grote evenementen dit najaar. Toch moet de gemeente nu starten met de voorbereidingen, anders komt ze in tijdnood. Gezien de onzekerheid wordt het evenement daarom achter de schermen opgeknipt in vier onderdelen: de paardenmarkt, warenmarkt, kermis en de festiviteiten rondom de marktdag. “Hierdoor kunnen we naar bewind van zaken handelen als de maatregelen het niet toelaten of als het virus onverhoopt weer oplaait”, vertelt Thijsen. “Denk bijvoorbeeld aan onderdelen in aangepaste vorm, of het schrappen er van.”

The municipality has started preparations for the Zuidlaardermarkt on October 19, 2021

Die Gemeinde hat mit den Vorbereitungen für den Zuidlaardermarkt am 19. Oktober 2021 begonnen

Underlying tasks

Zuidlaardermarkt

Gehinnik, galopperende en steigerende paarden. Die door handjeklap van eigenaar verwisselen. Dat is de Zuidlaardermarkt!

Paardenmarkt

Alle informatie over de paardenmarkt op de Zuidlaardermarkt.

Warenmarkt

Alle informatie over de warenmarkt op de Zuidlaardermarkt.

Kermis

Op de historische grote Brink vindt u tijdens de Zuidlaardermarkt een kermis met 30 spannende attracties voor het hele gezin.