Decoratieve afbeelding van een bord met opschrift stembureau

Verkiezingstaxi

Kunt u door een beperking of uw leeftijd moeilijk naar het stemlokaal komen? Bestel dan gratis de verkiezingstaxi. De verkiezingstaxi haalt u op van huis en brengt u naar een toegankelijk stemlokaal in de buurt. Hebt u gestemd? Dan brengt de chauffeur u weer thuis. Maak een afspraak met de verkiezingstaxi uiterlijk één dag voordat u gaat stemmen.

De verkiezingstaxi kan u ook vervoeren als u afhankelijk bent van een rollator. Voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn is het niet mogelijk om gebruik te maken van de verkiezingstaxi.

Bent u blind of slechtziend? Dan kunt u ook gebruik maken van de verkiezingstaxi. De taxi brengt u dan naar het gemeentehuis, daar kunt u stemmen door middel van een stemmal met soundbox. U mag een begeleider meenemen.

In de taxi is het dragen van een mondkapje verplicht. De chauffeur houdt anderhalve meter afstand van u. Als u niet zelfstandig kunt instappen, kunt u iemand meenemen die u daarbij helpt. 

Vervoer vanuit Eelde en omgeving

Woont u in Eelde, Paterswolde, Yde, de Punt, Bunne, Winde of Eelderwolde? Dan kunt u bellen met Belbus Eelde: 06 - 83 09 07 38. Het bestellen van de taxi kan tussen 9.00 en 12.00 uur en moet uiterlijk één dag voordat u gaat stemmen. 

Vervoer vanuit Zuidlaren en Vries en omgeving

Woont u in Vries, Donderen, Zeijen, Tynaarlo, Zeegse, Oudemolen, Taarlo, Zuidlaren, Midlaren, De Groeve of Zuidlaarderveen? Dan kunt u bellen met Belbus Vries-Zuidlaren: 06 - 21 93 52 23. Het bestellen van een taxi kan tussen 9.00 en 12.00 uur en moet uiterlijk één dag voor u gaat stemmen.