Stembureaus

De gemeente Tynaarlo telt 25 stembureaus. U kunt stemmen in elk stemlokaal binnen de gemeente Tynaarlo. In verband met het coronavirus kan het zijn dat u in een ander stemlokaal moet stemmen dan u bij vorige verkiezingen gewend was. Alle stemlokalen zijn zorgvuldig uitgezocht zodat u er veilig kunt stemmen.

Op uw stempas staat het adres van een stemlokaal bij u in de buurt. Ga indien mogelijk stemmen in het stemlokaal dat op uw stempas staat vermeld. Hierdoor wordt de drukte in de stemlokalen gespreid en verminderd op de verkiezingsdag.

Bent u 70 jaar of ouder? Kijk dan voor meer informatie over het briefstemmen en het afgiftepunt onder het onderwerp 'Briefstemmen'

Adressen stembureaus op 15 en 16 maart 2021

Voor kiezers met een kwetsbare gezondheid is het mogelijk om al op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart te gaan stemmen. In de gemeente Tynaarlo zijn daarvoor drie stemlokalen aangewezen. De bedoeling is dat kwetsbare kiezers de drukte op 17 maart kunnen ontwijken en veilig zelf kunnen gaan stemmen. Wilt u weten wie tot de corona-risicogroepen behoren, kijk dan op de website van het RIVM.

De volgende stembureaus zijn op 15 en 16 maart van 7.30 tot 21.00 uur geopend:

Naam Adres Plaats
Sporthal Groote Veen Boomgaard 7 Eelde
Gemeentehuis Kornoeljeplein 1 Vries
Harens Lyceum Julianalaan 78 Zuidlaren

Adressen stembureaus op 17 maart 2021

Op 17 maart zijn er 25 stembureaus geopend. U kunt van 7.30 uur tot 21.00 uur uw stem uitbrengen in een van deze stembureaus. Op een aantal locaties is meer dan 1 stembureau aanwezig.  

Naam Adres Plaats
Restaurant 't Huys van Bunne Donderenseweg 1 Bunne
Dorpshuis Klein Kruierij De Kruierij 2 De Groeve 
Sporthal Groote Veen (1) Boomgaard 7 Eelde
Sporthal Groote Veen (2) Boomgaard 7 Eelde
't Loughoes Kosterijweg 2 Eelde 
MFA Borchkwartier (1) Borchsingel 41 Eelderwolde
MFA Borchkwartier (2) Borchsingel 41 Eelderwolde
Paviljoen De Bloemert De Bloemert 5 Midlaren
Dorpshuis Oudemolen Hoofdweg 118 Oudemolen
Ons Dorpshuis Mw. Bähler Boermalaan 4 Paterswolde
VV Actief Legroweg 30 Eelde
Pizzaria Da Gianni Nieuwe Akkers 39 Paterswolde
Gymzaal OBS het Oelebred Rozenstraat 18 Tynaarlo
Sporthal De Kamp (1) Oosterkampen 1 Vries
Sporthal De Kamp (2) Oosterkampen 1 Vries
Gemeentehuis Kornoeljeplein 1 Vries
MFA Yders Hoes Betmersweg 2 Yde
MFA De Zeijer Hoogte Ubbenaseweg 7 Zeijen
Dorpshuis De Zaandorre Dorpsstraat 28 a Zuidlaarderveen
Brasserie 't Hof van Zuidlaren Groningerstraat 10 Zuidlaren
Sporthal De Zwet (1) De Klencke 32 Zuidlaren
Sporthal De Zwet (2) De Klencke 32 Zuidlaren
GKv Kandelaarkerk Schipborgerweg 45 a Zuidlaren
Harens Lyceum Julianalaan 78 Zuidlaren
Brinkhotel Brink O.Z. 6 Zuidlaren

Alle stembureaus moeten per 1 januari 2019 volledig toegankelijk zijn voor mindervaliden. De gemeente heeft onderzocht of op dit moment alle locaties volledig toegankelijk zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat alle stembureaus volledig toegankelijk zijn. Voor kiezers met een visuele beperking is er in het stembureau in het gemeentehuis een stemmal met audio-ondersteuning aanwezig. In het filmpje stemmen met een stemmal  wordt uitgelegd hoe kiezers kunnen stemmen met behulp van de stemmal.
In het filmpje Stemmen met een visuele beperking wordt uitgelegd hoe kiezers met een visuele beperking zo zelfstandig mogelijk hun stem kunnen uitbrengen en welke coronamaatregelen er gelden in het stemlokaal.

Omdat dit jaar alle stembureaus volledig toegankelijk zijn en er aanvullende regels gelden in verband met het coronavirus zijn er een aantal locaties niet meer aangewezen. Voor deze locaties zijn andere plekken in de plaats gekomen. Het kan dus zijn dat het stembureau waar u eerder uw stem uitbracht niet beschikbaar is. Kijk daarom in de lijst met stembureaus waar het voor u dichtstbijzijnde stembureau is.