Stembureaus

De gemeente Tynaarlo telt 25 stembureaus. U kunt stemmen in elk stemlokaal binnen de gemeente Tynaarlo. In verband met het coronavirus kan het zijn dat u in een ander stemlokaal moet stemmen dan u bij vorige verkiezingen gewend was. Alle stemlokalen zijn zorgvuldig uitgezocht zodat u er veilig kunt stemmen.

Op uw stempas staat het adres van een stemlokaal bij u in de buurt. Ga indien mogelijk stemmen in het stemlokaal dat op uw stempas staat vermeld. Hierdoor wordt de drukte in de stemlokalen gespreid en verminderd op de verkiezingsdag.

Bent u 70 jaar of ouder? Kijk dan voor meer informatie over het briefstemmen en het afgiftepunt onder het onderwerp 'Briefstemmen'

Adressen stembureaus op 15 en 16 maart 2021

Voor kiezers met een kwetsbare gezondheid is het mogelijk om al op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart te gaan stemmen. In de gemeente Tynaarlo zijn daarvoor drie stemlokalen aangewezen. De bedoeling is dat kwetsbare kiezers de drukte op 17 maart kunnen ontwijken en veilig zelf kunnen gaan stemmen. Wilt u weten wie tot de corona-risicogroepen behoren, kijk dan op de website van het RIVM.

De volgende stembureaus zijn op 15 en 16 maart van 7.30 tot 21.00 uur geopend:

NaamAdresPlaats
Sporthal Groote VeenBoomgaard 7Eelde
GemeentehuisKornoeljeplein 1Vries
Harens LyceumJulianalaan 78Zuidlaren

Adressen stembureaus op 17 maart 2021

Op 17 maart zijn er 25 stembureaus geopend. U kunt van 7.30 uur tot 21.00 uur uw stem uitbrengen in een van deze stembureaus. Op een aantal locaties is meer dan 1 stembureau aanwezig.  

NaamAdresPlaats
Restaurant 't Huys van BunneDonderenseweg 1Bunne
Dorpshuis Klein KruierijDe Kruierij 2De Groeve 
Sporthal Groote Veen (1)Boomgaard 7Eelde
Sporthal Groote Veen (2)Boomgaard 7Eelde
't LoughoesKosterijweg 2Eelde 
MFA Borchkwartier (1)Borchsingel 41Eelderwolde
MFA Borchkwartier (2)Borchsingel 41Eelderwolde
Paviljoen De BloemertDe Bloemert 5Midlaren
Dorpshuis OudemolenHoofdweg 118Oudemolen
Ons DorpshuisMw. Bähler Boermalaan 4Paterswolde
VV ActiefLegroweg 30Eelde
Pizzaria Da GianniNieuwe Akkers 39Paterswolde
Gymzaal OBS het OelebredRozenstraat 18Tynaarlo
Sporthal De Kamp (1)Oosterkampen 1Vries
Sporthal De Kamp (2)Oosterkampen 1Vries
GemeentehuisKornoeljeplein 1Vries
MFA Yders HoesBetmersweg 2Yde
MFA De Zeijer HoogteUbbenaseweg 7Zeijen
Dorpshuis De ZaandorreDorpsstraat 28 aZuidlaarderveen
Brasserie 't Hof van ZuidlarenGroningerstraat 10Zuidlaren
Sporthal De Zwet (1)De Klencke 32Zuidlaren
Sporthal De Zwet (2)De Klencke 32Zuidlaren
GKv KandelaarkerkSchipborgerweg 45 aZuidlaren
Harens LyceumJulianalaan 78Zuidlaren
BrinkhotelBrink O.Z. 6Zuidlaren

Alle stembureaus moeten per 1 januari 2019 volledig toegankelijk zijn voor mindervaliden. De gemeente heeft onderzocht of op dit moment alle locaties volledig toegankelijk zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat alle stembureaus volledig toegankelijk zijn. Voor kiezers met een visuele beperking is er in het stembureau in het gemeentehuis een stemmal met audio-ondersteuning aanwezig. In het filmpje stemmen met een stemmal  wordt uitgelegd hoe kiezers kunnen stemmen met behulp van de stemmal.
In het filmpje Stemmen met een visuele beperking wordt uitgelegd hoe kiezers met een visuele beperking zo zelfstandig mogelijk hun stem kunnen uitbrengen en welke coronamaatregelen er gelden in het stemlokaal.

Omdat dit jaar alle stembureaus volledig toegankelijk zijn en er aanvullende regels gelden in verband met het coronavirus zijn er een aantal locaties niet meer aangewezen. Voor deze locaties zijn andere plekken in de plaats gekomen. Het kan dus zijn dat het stembureau waar u eerder uw stem uitbracht niet beschikbaar is. Kijk daarom in de lijst met stembureaus waar het voor u dichtstbijzijnde stembureau is.

 

Ook handig