Carbidschieten en vreugdevuren

Wilt u tijdens oud en nieuw carbidschieten? Lees dan goed de voorwaarden. De kans is groot dat u een ontheffing moet aanvragen.

Vreugdevuren zijn dit jaar NIET toegestaan.

Carbidschieten

Alleen op Oudejaarsdag (31 december 2021) van 's ochtends 10.00 uur tot 02.00 uur 's nachts mag u carbidschieten. U hoeft hiervoor geen ontheffing of vergunning te hebben als u aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • U mag niet meer dan 2 melkbussen (of vergelijkbare voorwerpen) gebruiken, deze mogen (per stuk) niet groter zijn dan 50 liter en moeten verankerd zijn;
  • U mag niet met een deksel schieten. U moet hiervoor een bal gebruiken;
  • Er is een vrij schootsveld van minstens 75 meter;
  • De plek waar u schiet ligt tenminste: 75 meter van woonbebouwing, 300 meter van zorginstellingen en 300 meter van dierenverblijven;
  • Na zonsondergang moet het terrein verlicht zijn.

Als u niet kunt voldoen aan één of meerdere voorwaarden, moet u een ontheffing aanvragen bij het college van burgemeester en wethouders.

Het is niet meer mogelijk een ontheffing aan te vragen. De termijn hiervoor is verstreken.

Het is op dit moment nog onduidelijk welke coronamaatregelen er met oud en nieuw gaan gelden. En welke invloed deze gaan hebben op de mogelijkheden tijdens de jaarwisseling. De coronamaatregelen die met oud en nieuw van kracht zijn, dienen nageleefd te worden. Deze komen bovenop de regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Tynaarlo 2020.

Als organisator bent u verantwoordelijk om de veiligheid te allen tijde te waarborgen en voor het naleven van de coronamaatregelen die op dat moment van kracht zijn.

De gemeente gaat dit actief controleren.