Rampenbestrijding

In Nederland zijn we goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. En dat kan vragen om speciale maatregelen. In dat geval is het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Als de sirene gaat bijvoorbeeld, want dat betekent dat er acuut gevaar dreigt. Of als u een NL-Alert krijgt op uw mobiele telefoon... Zorg ervoor dat u goed bent voorbereid op eventuele noodsituaties. Op de website Denk Vooruit kunt u hier meer over lezen.

Website Denk Vooruit van het Ministerie van Justitie en Veiligheid

NL-Alert

Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt u een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Op de website van NL-Alert kunt u meer lezen over dit alarmsysteem en hoe u uw mobiele telefoon kunt instellen.

De overheid zendt regelmatig een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, weet u zeker dat uw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert. Weten wanneer het eerstvolgende controlebericht wordt uitgezonden? Kijk dan op de website van NL-Alert.

Ook handig