Verklaring omtrent gedrag

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u een nieuwe baan hebt of een visum wilt aanvragen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag.

Gebruik het formulier dat u heeft gekregen van uw werkgever of het aanvraagformulier VOG Natuurlijke Personen van Dienst Justis.

Vul het aanvraagformulier samen met uw werkgever in en neem het mee naar het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. Aan de balie wordt u gevraagd een geldig identiteitsbewijs te tonen. Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG of de afwijzing per post thuisgestuurd.

U kunt ook een VOG online aanvragen bij Justis. Dan hoeft u niet naar de gemeente te komen. U heeft daarvoor DigiD nodig. Uw werkgever moet de aanvraag eerst klaarzetten op de website van Justis. Uw werkgever heeft daarvoor eHerkenning nodig.

Bent u niet (meer) ingeschreven bij de gemeente of woont u in het buitenland? Dan moet u de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) rechtstreeks aanvragen op de website van Justis. Dit geldt ook als u een aanvraag wilt doen voor een bedrijf of organisatie.

Wilt u meer weten over de VOG? Ga dan naar de website van Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie.

Aan de balie €41,35
Digitaal via Justis €33,85