Paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen

Is uw Nederlandse paspoort of ID-kaart gestolen of verloren? Meld de vermissing dan zo snel mogelijk bij de gemeente waar u ingeschreven staat.

Zijn er meerdere reisdocumenten kwijt of gestolen? Geef dan per document een vermissing door. Via DigiD kunt u alleen uw eigen paspoort als vermist opgeven (dit geldt ook voor kinderen).

Indien er sprake is van fraude, neem dan telefonisch contact op met burgerzaken. Een digitale aangifte van vermissing of diefstal is dan niet mogelijk.

Direct uw vermissing paspoort of ID-kaart melden

U kunt momenteel alleen telefonisch een afspraak inplannen via 0592-266662!

Wilt of kunt u uw vermissing niet online doorgeven? Maak dan een afspraak 'Paspoort aanvragen in verband met vermissing' of 'Identiteitskaart aanvragen in verband met vermissing.'

 

Document ongeldig!

Heeft u een paspoort of de ID-kaart als vermist opgegeven? Dan is het paspoort of de ID-kaart niet meer geldig. Zo nodig kunt u een nieuw reisdocument aanvragen.

Weet u niet zeker of een document vermist is? Zoek dan eerst goed of u het nog kunt vinden. Want zodra u een reisdocument als vermist opgeeft kunt u het niet meer gebruiken. Ook niet als u het terugvindt. Een gevonden paspoort of ID-kaart moet volgens de wet worden vernietigd en mag niet teruggegeven worden aan de houder. Als het vermiste paspoort of ID-kaart alsnog wordt teruggevonden, moet hij worden ingeleverd bij de gemeente.

Vermissing en aanvraag document

Geeft u de vermissing op het gemeentehuis door? Dan stelt de ambtenaar tijdens de afspraak samen met u een verklaring van vermissing op. Daarin legt u uit hoe u het oude document bent kwijtgeraakt.

Nadat uw identiteit is vastgesteld, kunt u in de meeste gevallen direct een nieuw document aanvragen en betalen. Neem daarvoor uw eventuele andere identiteitsdocumenten (Nederlands rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee.

Bezit u geen ander reisdocument én is uw vermiste document afgegeven in een andere gemeente? Neemt u dan contact op met de afdeling Publiekszaken en Veiligheid voordat u naar het gemeentehuis komt.

In dit geval kunt u pas een nieuw reisdocument aanvragen op het moment dat wij het aanvraagformulier van uw vermiste reisdocument uit de andere gemeente hebben opgevraagd en ontvangen. Is uw vorige reisdocument afgegeven in de gemeente Tynaarlo? Dan kunt u meteen een nieuwe aanvraag doen.

Vermissing rijbewijs kan niet digitaal

U kunt de vermissing van uw rijbewijs niet digitaal aan ons doorgeven. Dat is wettelijk nog niet toegestaan. U kunt op dit moment de vermissing van uw rijbewijs alleen persoonlijk aan de balie op het gemeentehuis melden. Hiervoor moet u een afspraak maken.