Afwijkende openingstijden

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten. Vrijdag 27 mei is het gemeentehuis gesloten. Jeugdhulp is vrijdag 27 mei voor spoedvragen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur. De milieustraat is dan geopend. Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

Paspoort, ID of rijbewijs

Het is op dit moment erg druk bij onze balies burgerzaken. Dit heeft te maken met het inschrijven van vluchtelingen uit Oekraïne in de BRP en de grote vraag naar identiteitsbewijzen nu de coronamaatregelen zijn opgeheven. De wachttijd is momenteel minimaal vier weken. Maak daarom op tijd een afspraak voor de aanvraag van een paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

Underlying tasks

Paspoort

Maak voor het aanvragen van een paspoort een afspraak op onze website, Na zes werkdagen kunt u uw paspoort ophalen bij de servicebalie van het gemeentehuis.

ID-kaart

Maak voor het aanvragen van een ID kaart een afspraak op onze website. Na zes werkdagen kunt u uw ID-kaart ophalen bij de servicebalie van het gemeentehuis.

Rijbewijs

Maak voor het aanvragen van een rijbewijs online een afspraak. Na zes werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen bij de balie. U kunt uw rijbewijs al na twee werkdagen ophalen wanneer u uw rijbewijs online verlengt.

Paspoort of ID-kaart laten bezorgen

U hoeft de deur niet meer uit om uw nieuwe paspoort of ID-kaart in ontvangst te nemen.

Identiteitsfraude voorkomen

Informatie over wat de gemeente doet om identiteitsfraude te voorkomen en tips wat u kunt doen.

Paspoort, ID-kaart of rijbewijs kwijt of gestolen

U kunt digitaal de vermissing van uw paspoort of ID-kaart aan ons melden.

Toestemming reisdocument voor kinderen tot 18 jaar

Wilt u voor uw kind een paspoort of identiteitskaart aanvragen? Dan moeten beide ouders/gezaghouders hiervoor toestemming geven. U kunt dit digitaal of persoonlijk aan ons doorgeven.