Afwijkende openingstijden

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten. Vrijdag 27 mei is het gemeentehuis gesloten. Jeugdhulp is vrijdag 27 mei voor spoedvragen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur. De milieustraat is dan geopend. Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

Identiteitsfraude voorkomen

Identiteitsfraude kan nare gevolgen hebben. Zo kunnen criminelen uw bankrekening plunderen of, alsof ze u zijn, allerlei producten kopen.

Er zijn diverse slinkse manieren waarop ze aan uw persoonlijke gegevens kunnen komen.

Op de website van de rijksoverheid staat een aantal maatregelen waarmee u identiteitsfraude kunt voorkomen.

Bent u al slachtoffer door misbruik van (een kopie van) uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs? Meld dit dan via www.rijksoverheid.nl. Bovendien is het verstandig om zo snel mogelijk een nieuw document bij de gemeente aan te vragen. Let op: Laat uw document niet als vermist registreren!

De gemeente heeft zelf ook maatregelen genomen om identiteitsfraude te voorkomen. Bij elke aanvraag zal de identiteit van de aanvrager gecontroleerd worden. Documenten worden aan de balie gescand en er zal een digitale gezichtsscan uitgevoerd worden. Uiteraard wordt hierbij conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) gewerkt.

Ook handig