Businesspark Ter Borch


Ondernemen in het groen nabij de natuur en toch aan de rand van de stad Groningen. Het kan op Businesspark Ter Borch, tussen de gelijknamige woonwijk en A7.

Poort naar Groningen, Noord-Nederland, Europa en...

Waar uw klant zich ook bevindt, u bedient hem vanuit Businesspark Ter Borch. Dit nieuwe bedrijventerrein aan de rand van de stad Groningen is direct aangesloten op de A7 en ligt vlakbij de A28. Met het Transferium Hoogkerk naast de deur is het bovendien uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer. En opereert u internationaal? Dan ligt luchthaven Groningen Airport Eelde op een steenworp afstand.

  Businesspark Ter Borch is door zijn ligging, indeling en de voorziene uitstraling uniek in vergelijking met andere bedrijventerreinen in de omgeving. Het terrein bestaat straks uit drie onderdelen. Deze drie gebieden profiteren van elkaars aanwezigheid, terwijl het gevarieerde groen en de waterpartijen zorgen voor heldere begrenzingen. Elk gebied heeft een eigen ontsluiting via de Borchsingel.

  1. een dynamische snelwegprogramma; 
  2. een parkachtig bedrijventerrein;
  3. en een deel waar wonen en werken gecombineerd kunnen worden.

  Nét voordat u de stad Groningen binnenrijdt ligt het Businesspark Ter Borch met een eigen op- en afrit pal aan de snelweg. Hier bieden wij een snelwegprogramma aan (ook wel dynamische hub genoemd). En dat biedt kansen. Want er is aan deze kant van de stad nog geen snelweggericht aanbod. Denk bijvoorbeeld aan een tankstation of wegrestaurant, of nieuwe concepten als stadsdistributie, pick-uppoint voor boodschappen enzovoort. De eerste pionier die op ons terrein langs de snelweg neerstreek is Van der Valk Hoogkerk.

  Het centrale deel van het Businesspark richten we in als parkachtig bedrijventerrein. Groen, ruim opgezet en stijlvol. Ingetogen in de richting van het groen, en vol uitstraling richting de snelweg. Geef hier uw succes de ruimte met een stijlvol bedrijfspand. En dat kunt u bijna letterlijk opvatten. Want hoe we het middendeel precies indelen is flexibel. Dus heeft u de ruimte nodig? Dan is dat bespreekbaar.

  Wonen en werken combineren aan de rand van de woonwijk Ter Borch, naast natuurgebied De Onlanden en op een kwartier fietsen van de Grote Markt in Groningen. Ook dat is Businesspark Ter Borch. Aan de zuidelijke rand van het Businesspark komt ruimte voor uw luxe woning met bedrijf aan huis.

  Het beeldkwaliteitsplan voor Businesspark Ter Borch wordt momenteel uitgewerkt. Maar om u alvast een idee te geven van hoe het eruit komt te zien, hebben we de stedenbouwkundige spelregels die de basis vormen voor het plan samengevat in een document. Dat kunt u onderaan deze pagina downloaden.

  Meer informatie

  1. Stedenbouwkundige spelregels basis.pdf (pdf, 17.43 MB)