Afwijkende openingstijden

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten. Vrijdag 27 mei is het gemeentehuis gesloten. Jeugdhulp is vrijdag 27 mei voor spoedvragen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur. De milieustraat is dan geopend. Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

Vries Zuid

In Vries Zuid wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Het gaat om maximaal 75 woningen die in fases gebouwd gaan worden.

Welkom in Vries Zuid

In het dorp Vries Zuid, centraal gelegen tussen Assen en Groningen komt een uitbreidingswijk met dorpse allure en een gemêleerd aanbod van woningen. Zowel huur als koop, zowel projectmatig als particulier.

Eind 2022 is de wijk bouwrijp en kunnen de bouwwerkzaamheden gestart worden. De verkoop van de eerste projectmatige woningen is inmiddels gestart.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de kaveluitgifte, dan kunt u zich het beste aanmelden voor de nieuwsbrief, klik hiervoor op de button rechts op deze pagina.

Er komen particuliere kavels beschikbaar langs de Asserstraat, de Graskampen en de Eiberkampen. Belangstelling voor één van deze kavels, stuur dan een bericht via de button 'Contact Thuis in Tynaarlo'. We plaatsen je gegevens dan op de geïnteresseerdenlijst.

In de eerste particuliere kaveluitgifte eind mei 2022 worden de particuliere kavels langs de Eiberkampen uitgegeven. Klik op een kavel in de kavelkaart voor de afmetingen, prijs en beschikbaarheid.

De kavels langs de Asserstraat en de Graskampen worden op zijn vroegst in 2023 uitgegeven. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe uitgiftes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wil je meer weten over de bouwmogelijkheden, kijk dan bij het tabblad informatie bouwmogelijkheden.

Woningen via projectontwikkelaars

Je wilt graag in Vries Zuid wonen en het bouwen van je huis uitbesteden? Hieronder zie je het actuele aanbod van projectwoningen in de wijk.

Vazet biedt, in samenwerking met Stichting Seniorenbouw Noord Nederland, 10 levensloopbestendige patiowoningen in het noorden van het plangebied (in twee zogeheten ‘witte vlekken’) aan. Zie voor meer informatie deze website.

Vazet wonen op 't Veld

Voor de kavels in Vries Zuid geldt het volgende:

Eind mei 2022 start de gemeente met de uitgifte van particuliere kavels in Vries Zuid. Pas vlak voorafgaand aan de start van de uitgifte zullen diverse documenten hier gepubliceerd worden.

Na de start van de uitgifte heeft u ongeveer 14 dagen om zich in te schrijven. De loting en toewijzing vinden plaats op donderdag 16 juni om 16.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Vries. Dit alles is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring van het college.

Bij de start van de uitgifte wordt er een link gepubliceerd waarmee u zich kunt inschrijven. Inschrijven kan alleen digitaal en eerder inschrijven is niet mogelijk. Het moment van indienen van het inschrijfformulier heeft geen invloed op de loting, als uw inschrijving maar voor de sluitingsdatum binnen is.

Typologieën
Zoals u op de verkavelingskaart hierboven kunt zien, worden er zowel kavels voor vrijstaande woningen en kavels voor twee-onder-een-kap-woningen uitgegeven. Inschrijven kan slechts op één typologie kavel. Dit betekent dat inschrijvers een keuze moeten maken tussen een kavel voor een vrijstaande woning of een kavel voor een twee-onder-een-kap-woning.

Wilt u een twee-onder-een-kap-kavel en heeft u al een medebouwer, dan kunt u inschrijven met een duo-inschrijfformulier. Met een duo-inschrijving heeft u voorrang op ‘solo’-inschrijvingen.

Op de foto ziet u de kavels die we eind mei uitgeven. De kavelprijzen en de exacte afmetingen kunnen pas worden gepubliceerd nadat het college deze heeft vastgesteld, naar verwachting eind mei. Informatie over de bouwmogelijkheden kunt u vinden in het bestemmingsplan Vries Zuid, dat u kunt vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en in het beeldkwaliteitsplan, te vinden onder tabblad algemene informatie. Per kavel wordt een kavelpaspoort opgesteld, waarin een samenvatting van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan te vinden is. Dit wordt bij de start van de uitgifte gepubliceerd.

Optieperiode
Na inschrijving en loting gaat de verkoopprocedure in werking. U heeft 2 maanden een gratis optieperiode. In deze periode kunt u zowel de financiële aspecten als de bouwmogelijkheden onderzoeken. Vervolgens kunt u de optieperiode nog twee keer met 2 maanden verlengen. Per optieverlenging zijn de kosten € 250,00.
 

Goed om te weten
Houd u er rekening mee dat u niet voor 1 januari 2023 kunt starten met de bouw van de woning of op de kavel kunt komen. Dit heeft te maken met het bouwrijp maken van het gebied.

Zit uw voorkeurskavel er niet bij? De gemeente verwacht de tweede uitgifte van particuliere kavels in 2023 te doen.

Lees voor meer informatie de uitgifteprocedure die binnenkort wordt gepubliceerd.

Informatie over de bouwmogelijkheden kunt u vinden in het bestemmingsplan Vries Zuid, dat u kunt vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en in het beeldkwaliteitsplan, hier te vinden. Per kavel wordt een kavelpaspoort opgesteld, waarin een samenvatting van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan te vinden is. Deze kavelpaspoorten worden hier eind mei gepubliceerd.

Op de foto hieronder ziet u de kavels die binnenkort in verkoop gaan met de afmetingen erbij.

vries zuid uitgifte 2022

Hier leest u achtergrondinformatie over het tot stand komen van bouwplan Vries Zuid

De gemeente heeft samen met inwoners gewerkt aan een plan voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk. In een aantal ontwerpsessies is toegewerkt naar een stedenbouwkundig plan, beeldkwaliteitsplan en ontwerpbestemmingsplan. In maart 2022 is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Daarmee zitten we nu in de uitvoeringsfase.

Stand van zaken

Voorjaar 2022: Het bouwrijp maken van het plangebied

De aannemer gaat aan de slag om het plangebied bouwrijp te maken. Er moet nog veel werk verzet worden. We zetten er vaart achter, want we willen natuurlijk snel de eerste woningen zien verrijzen.

Zo’n traject neemt gemiddeld een half jaar in beslag. Spannend is het of de nutsbedrijven ook tijdig kunnen aanhaken om de kabels en leidingen te leggen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u ook altijd een e-mail sturen naar vrieszuid@tynaarlo.nl

 

Ook handig