Ter Borch in Eelderwolde

Kruispunt van stad en land

straatbeeld van een straat in rietwijk

Eelderwolde - Ter Borch - Rietwijk -

  • Exclusief wonen
  • Groningen op fietsafstand
  • Kavels van 500 m² tot 1.000 m²
  • Prijzen vanaf €185.000,-

Midden in waterrijke natuur vind je Rietwijk

Welkom op een wooneiland

Ter Borch heeft drie deelwijken, Rietwijk is daar één van. De laatste deelwijk die op dit moment ontwikkeld wordt. Een bijzondere woonlocatie, de kavels zijn verdeeld over verschillende eilanden. Rietoevers en brede sloten bepalen het beeld. De woningen liggen iets hoger dan de tuinen, daardoor ontstaat een mooi uitzicht over de waterrijke omgeving. Thuis zijn en tegelijkertijd het buitenleven ervaren: dat is de luxe van wonen in Rietwijk.

Luxe woonomgeving met voldoende privacy door de ligging op door riet omgeven eilanden gelegen tussen de Eelder- en Peizermaden en het Paterswoldsemeer, op steenworp afstand van Groningen.

Particuliere bouwkavels en projectmatige woningen

Op dit moment loopt de kavelverkoop op De Keizerlibel, De Azuurjuffer, De Koraaljuffer en De Beekjuffer. De meeste kavels op deze eilanden zijn onder optie of zelfs al verkocht. Daarnaast zijn er nog projectmatige nieuwbouwwoningen op diverse eilanden te koop. In de Rietwijk vindt u niet alleen kavels voor vrijstaande woningen, op De Azuurjuffer zijn een aantal particuliere twee-onder-één-kapkavels.

Midden in de natuur ligt de mooie Rietwijk. De wijk is een prachtige plek waar je jouw droomhuis kunt laten bouwen. Hieronder vind je meer informatie over de kavels.

De Rietwijk

De meeste kavels op De Beekjuffer zijn in optie of verkocht. Het gaat om kavels voor vrijstaande woningen met wisselende afmetingen. Heb je belangstelling, laat het ons dat weten.

Let op: Medio mei 2021 starten we met een nieuwe uitgifte van kavels in Rietwijk Ter Borch. De kavels in Rietwijk worden gefaseerd uitgegeven. Bij de start uitgifte wordt pas bekend om welke kavels het gaat, wat de prijzen en oppervlaktes zijn. Alle informatie vindt u dan op deze site.

Eigentijds en met allure

De woonhuizen die er straks op verrijzen stralen allure uit. Ze worden in een eigentijdse architectuur gebouwd, waarbinnen eigenaren veel ruimte hebben om de woning naar wens te laten vormgeven.

De natuurlijke omgeving en uitstraling van de eilanden geven een gevoel van vrijheid. De eilanden zijn niet voor niets naar een libelle vernoemd, die zorgeloos door een waterrijk landschap vliegt.

Woningen via projectontwikkelaars

Je wilt graag in Ter Borch wonen en het bouwen van je huis uitbesteden? Hieronder zie je het aanbod van projectwoningen in de wijk. Van het wonen in de looks van de jaren ’30 tot vrijstaande villa’s op één van de eilanden in de Rietwijk. Royaal wonen bij de stad, maar ook bij de natuur.

voorbeeld van woning De Riethof

Het Riethof

Het Riethof, gelegen in de gewilde wijk Ter Borch op het eiland De Beekjuffer, bestaat uit 4 ruime halfvrijstaande woningen en 3 vrijstaande woningen. Hier woon je tussen de watervogels en het riet met het natuurgebied ‘De Onlanden’ en het stadscentrum van Groningen op fietsafstand.

De halfvrijstaande woningen van het type Virgo hebben een stoere uitstraling en een gevarieerd gevelbeeld. De plattegrond is ruim met een woonoppervlakte van maar liefst circa 201 m². De verdieping telt drie ruime slaapkamers en op de tweede verdieping is volop ruimte voor nog eens twee of drie extra kamers.

De drie vrijstaande woningen van type Splendens zijn zeer ruim met standaard drie slaapkamers op de eerste verdieping en de mogelijkheid van maar liefst drie extra kamers op de tweede verdieping.

Klik hier voor meer informatie.

 

Voor de kavels in de Rietwijk geldt het volgende:

Heb je belangstelling voor een kavel? Maak dan gebruik van onze ruime optiemogelijkheden. De verkoopprocedure ziet er op hoofdlijnen uit als volgt:

Je schrijft je in en laat ons weten voor welke kavel(s) je belangstelling hebt. Op dit moment zijn er geen kavels beschikbaar.

Belangrijk

Voor beschikbare kavels werken we per dag op volgorde van aanmelding. Ontvangen we meerdere inschrijfformulieren op 1 dag voor 17.00 uur, dan wordt er geloot. Vanaf de dag van toewijzing heb je de kavel gratis twee maanden in optie. Deze termijn kun je twee keer met twee maanden verlengen. Per verlenging zijn de kosten € 250,00. De maximale optietermijn is zes maanden. Na het onderteken van de koopovereenkomst heb je een jaar de tijd om de akte van levering bij de notaris te laten passeren. Over deze periode betaal je rente. En als je eigen woning na dat jaar nog niet is verkocht, kun je de koopovereenkomst kosteloos ontbinden. Je betaalt dan slechts de rente.

Verkoopprocedure kavels Rietwijk

Belangstelling voor een kavel die al in optie is?

Laat het ons dan weten via de contactpagina.

Bij de start van een nieuwe uitgifte van kavels komen hier de inschrijfformulieren en uitgifteprocedure beschikbaar. Medio mei 2021 start de gemeente een nieuwe uitgifte van kavels in Rietwijk Noord.

Rietwijk Ter Borch

1 / 11