Rietwijk, Ter Borch in Eelderwolde

Kruispunt van stad en land

Eelderwolde - Ter Borch - Rietwijk -

 • Exclusief wonen
 • Groningen op fietsafstand
 • Kavels van ca. 600 m² tot ca. 1.000 m²
 • Prijzen vanaf ca. € 321.000,-
aangezicht wijk rietwijk

Midden in waterrijke natuur vind je Rietwijk

Welkom op een wooneiland

Ter Borch heeft drie deelwijken, Rietwijk is daar één van. De laatste deelwijk die op dit moment ontwikkeld wordt. Een bijzondere woonlocatie, de kavels zijn verdeeld over verschillende eilanden. Rietoevers en brede sloten bepalen het beeld. De woningen liggen iets hoger dan de tuinen, daardoor ontstaat een mooi uitzicht over de waterrijke omgeving. Thuis zijn en tegelijkertijd het buitenleven ervaren: dat is de luxe van wonen in Rietwijk.

Luxe woonomgeving met voldoende privacy door de ligging op door riet omgeven eilanden gelegen tussen de Eelder- en Peizermaden en het Paterswoldsemeer, op steenworp afstand van Groningen.

Particuliere bouwkavels en projectmatige woningen

De meeste kavels op De Beekjuffer zijn verkocht. Op De Smaragdlibel en De Glanslibel zijn een aantal kavels uitgegeven. Al deze kavels zijn in optie. Daarnaast zijn er nog projectmatige nieuwbouwwoningen op diverse eilanden te koop. In de Rietwijk vindt u niet alleen kavels voor vrijstaande woningen, op een paar eilanden zijn een aantal particuliere twee-onder-één-kapkavels.

De uitgegeven kavels bevinden zich op De Beekjuffer, De Smaragdlibel en De Glanslibel. Alle kavels die zijn uitgegeven zijn verkocht of in optie. Belangstelling voor één van deze kavels, stuur dan een bericht via de button 'Contact Thuis in Tynaarlo'. We plaatsen je gegevens dan op de geïnteresseerdenlijst.

Klik op een kavel in de kavelkaart voor de afmetingen, prijs en beschikbaarheid.

Wilt u meer weten over de bouwmogelijkheden, kijk dan bij het tabblad informatie bouwmogelijkheden.

Midden in de natuur ligt de mooie Rietwijk. De wijk is een prachtige plek waar je jouw droomhuis kunt laten bouwen. Hieronder vind je meer informatie over de kavels.

De Rietwijk

 

Kavels op De Beekjuffer, De Smaragdlibel en De Glanslibel

De meeste kavels op De Beekjuffer zijn in optie of verkocht. Een deel van De Smaragdlibel en een deel van De Glanslibel is inmiddels ook uitgegeven. Al deze kavels zijn in optie. Het gaat om kavels voor vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapkavels met wisselende afmetingen.

De kavels in Rietwijk worden gefaseerd uitgegeven. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe uitgiftes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Heb je belangstelling voor reeds uitgegeven kavels die nog niet verkocht zijn, geef dit aan via het contactformulier. We plaatsen je gegevens dan op de geïnteresseerdenlijst.

Eigentijds en met allure

De woonhuizen die er straks op verrijzen stralen allure uit. Ze worden in een eigentijdse architectuur gebouwd, waarbinnen eigenaren veel ruimte hebben om de woning naar wens te laten vormgeven.

De natuurlijke omgeving en uitstraling van de eilanden geven een gevoel van vrijheid. De eilanden zijn niet voor niets naar een libelle vernoemd, die zorgeloos door een waterrijk landschap vliegt.

Woningen via projectontwikkelaars

Op dit moment is er geen aanbod van projectontwikkelaars in Ter Borch

aangezicht wijk rietwijk

Voor de kavels in de Rietwijk geldt het volgende:

Iedereen die heeft meegedaan met de loting voor kavels (bijvoorbeeld tijdens een uitgifte van kavels) staat op de reservelijst. Komt er weer een kavel beschikbaar dan wordt er eerst gekeken of één van de reservekandidaten de vrijgekomen kavel als voorkeurskavel heeft opgegeven. Is dit het geval, dan bieden we de betreffende reservekandidaat de kavel aan.

Zijn er geen reservekandidaten voor een beschikbaar gekomen kavel, dan bieden we iedereen op de geïnteresseerdenlijst de kavel aan. Toegevoegd worden aan de geïnteresseerdenlijst? Laat het ons dan weten via de contactpagina.

Indien er geen kaveluitgifte loopt

Voor beschikbare kavels werken we per dag op volgorde van aanmelding. Ontvangen we meerdere inschrijfformulieren op 1 dag voor 17.00 uur, dan wordt er geloot.

Verkoopprocedure in het kort

Vanaf de dag van toewijzing heb je de kavel gratis twee maanden in optie. Deze termijn kun je twee keer met twee maanden verlengen. Per verlenging zijn de kosten € 250,00. De maximale optietermijn is zes maanden. Na het onderteken van de koopovereenkomst heb je een jaar de tijd om de akte van levering bij de notaris te laten passeren. Over deze periode betaal je rente. En als je eigen woning na dat jaar nog niet is verkocht, kun je de koopovereenkomst kosteloos ontbinden. Je betaalt dan slechts de rente.

 

Verkoopprocedure kavels Rietwijk

Verkoopprocedure vrije verkoop Rietwijk (PDF)

Informatie bouwmogelijkheden op De Beekjuffer, De Smaragdlibel en De Glanslibel

Algemene informatie over bouwmogelijkheden

 

Rietwijk Ter Borch

 • aanzicht rietkraag vanuit water
 • Luchtfoto wijk rietwijk
 • Luchtfoto wijk rietwijk
 • Luchtfoto wijk rietwijk
 • Luchtfoto wijk rietwijk
 • splitsing kanaal bij wijk rietwijk
 • water meer
 • brug over kanaal
1 / 10