Uittreksel Basisregistratie Personen

Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Tynaarlo woont? Vraag dan een uittreksel aan uit de basisregistratie personen (BRP). Op het standaarduittreksel staat uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. Voorkom extra kosten! LET OP: er zijn commerciële bedrijven die aanbieden de aanvraag voor u in te dienen. Houd er rekening mee dat u dan soms (veel) meer betaalt dan wanneer u aanvraagt bij de gemeente of (met DigiD) via de gemeentelijke website!

Direct een uittreksel BRP aanvragen (met DigiD)

Een uittreksel BRP kunt u online aanvragen. Na inloggen ziet u een overzicht van de verschillende soorten uittreksels die u kunt aanvragen.

U kunt ook een internationaal uittreksel aanvragen in de talen Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans of Turks. U krijgt het uittreksel BRP binnen drie werkdagen thuisgestuurd.

Vraagt u het uittreksel BRP liever persoonlijk aan? Maak dan een afspraak. Aan de balie wordt u gevraagd een geldig identiteitsbewijs te tonen. U krijgt het uittreksel BRP meteen mee.

Als u zelf niet op het gemeentehuis kunt komen, kunt u iemand schriftelijk machtigen om voor u het uittreksel op te vragen. In de machtiging moet staan:

  • welk uittreksel u nodig heeft;
  • wie u machtigt;
  • uw handtekening.

U moet een kopie van uw geldige identiteitsbewijs met de gemachtigde meegeven. De gemachtigde kan dan met zijn/haar eigen identiteitsbewijs en met uw machtiging en kopie van uw geldige identiteitsbewijs het uittreksel komen opvragen.

Via internet€ 7,50
Aan de balie€ 17,00