Garantstelling visum kort verblijf

Komt iemand uit het buitenland logeren en heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan heeft hij of zij een garantstelling of logiesverstrekking nodig met een gelegaliseerde handtekening. De garantstelling wordt voor maximaal drie maanden afgegeven.

Direct een afspraak maken om de garantstelling aan te vragen

Voor een garantstelling of logiesverstrekking hebt u een gelegaliseerde handtekening nodig. Om uw handtekening te legaliseren moet u persoonlijk langskomen aan de balie van het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken. Naar de afspraak neemt u een geldig identiteitsbewijs en het formulier 'Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking' van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) mee. U moet het formulier waar de ambtenaar van de gemeente bij staat ondertekenen. De ambtenaar vergelijkt die handtekening met de handtekening op uw identiteitsbewijs.

U kunt voor meerdere personen garant staan. U moet dan voor iedere persoon een apart formulier invullen.​ Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerde partnerschap? Dan moet u gezamenlijk aan de balie komen om het formulier te ondertekenen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de IND.

Voor een garantstelling of logiesverstrekking heeft u een gelegaliseerde handtekening nodig. Een legalisatie handtekening kost € 14,00.

Ook handig