Afwijkende openingstijden

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten. Vrijdag 27 mei is het gemeentehuis gesloten. Jeugdhulp is vrijdag 27 mei voor spoedvragen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur. De milieustraat is dan geopend. Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

Gemeenteraad

De gemeenteraad van Tynaarlo heeft een eigen website, waar u alle informatie over de raadsvergaderingen en de besluiten en stukken kunt vinden. Via deze website kunt u ook live meekijken tijdens een vergadering en oude opnames terugkijken.

Meteen naar de website van de gemeenteraad van Tynaarlo

De gemeenteraad is het algemeen bestuur van de gemeente en stelt de hoofdlijnen van het beleid vast. Vervolgens controleert de raad of het college van burgemeester en wethouders (het dagelijks bestuur) dat goed uitvoert. De leden van de gemeenteraad worden iedere vier jaar gekozen door de inwoners van de gemeente. De gemeenteraad bestaat uit meerdere politieke partijen. De raad vergadert twee keer per maand op dinsdagavond in de raadzaal in het gemeentehuis in Vries.

 

Definitieve zetelverdeling 2018-2022

Leefbaar Tynaarlo, VVD en Groenlinks hebben 4 zetels, CDA en D66 hebben 3 zetels, PvdA en Gemeentebelangen hebben 2 zetels en de ChristenUnie heeft 1 zetel. Leefbaar Tynaarlo heeft met 124 stemmen voorsprong op de VVD de meeste stemmen gehaald. GroenLinks had 139 stemmen minder dan de VVD.

Winnend

Leefbaar Tynaarlo, GroenLinks en het CDA hebben ten opzichte van de periode 2014-2018 elk 1 zetel gewonnen. D66, de PvdA en de ChristenUnie hebben er elk 1 verloren.

Voorkeurstemmen

Er zijn drie kandidaten via voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekomen: Antje van Til-Renkema (GroenLinks), Geja van Zuiden (Leefbaar Tynaarlo) en Hilde Kamminga (GemeenteBelangen).

Opkomstpercentage

In totaal hebben 16.590 van de 26.341 stemgerechtigdeninwoners hun stem uitgebracht. Dat is een opkomst van 62,98%.

Bestanden

Overzicht gekozen kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2018 (PDF)

Uitslag per partij en zetels gemeenteraadsverkiezingen 2018 (PDF)

Totaaluitslag stemmen gemeenteraadsverkiezingen 2018 (PDF)

Overzicht stemlokalen gemeenteraadsverkiezingen 2018 (PDF)

Proces-verbaal centraal stembureau vaststelling uitslag Tynaarlo gemeenteraadsverkiezingen 2018 (PDF)

Telling gemeenteraadsverkiezingen 2018 (XLS)

Ook handig