Stempas aanvragen

Om te kunnen stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement op 6 juni 2024 moet u een stempas hebben. U ontvangt een stempas voor de verkiezing van het Europees Parlement als u op 23 april 2024 in de gemeente Tynaarlo ingeschreven staat. De stempassen worden op 14 en 15 mei bezorgd. Bent u uw stempas verloren of heeft u hem niet ontvangen? Dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Wanneer uw stempas beschadigd raakt moet u ook een nieuwe stempas aanvragen.

De voorwaarden om te mogen stemmen tijdens de Europees Parlementsverkiezing zijn: 

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U bent niet uitgesloten van het kiesrecht;
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie.

Een nieuwe stempas aanvragen kan digitaal, schriftelijk of persoonlijk in het gemeentehuis. 

Digitaal

Het is niet meer mogelijk om digitaal een nieuwe stempas aan te vragen. Dit was mogelijk tot en met maandag 3 juni 2024. 

Schriftelijk

Het is niet meer mogelijk om schriftelijk een nieuwe stempas aan te vragen. Dit was mogelijk tot en met maandag 3 juni 2024. 

Persoonlijk, in het gemeentehuis

U kunt tot en met woensdag 5 juni 2024 12:00 uur persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis een nieuwe stempas aanvragen. U moet een geldig identiteitsbewijs meenemen. U kunt niet voor iemand anders een nieuwe stempas aanvragen. Aanvragen kan van maandag tot en met donderdag vanaf 8:30 - 17:00 uur en op vrijdag vanaf 8:30 - 12:00 uur. 

Verhuisd na datum kandidaatstelling

Bent u na 23 april 2024 (datum kandidaatstelling) verhuisd naar de gemeente Tynaarlo? Dan ontvangt u van uw vorige woongemeente uw stempas. Als u toch wilt stemmen in de gemeente Tynaarlo voor het Europees Parlement dan heeft u een kiezerspas nodig. Die vraagt u aan in uw vorige woongemeente.