Informatie voor politieke partijen

Voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 kunnen kiezers een ondersteuningsverklaring voor een nieuwe partij afleggen van 4 januari tot en met 1 februari 2021. Hiervoor hoeft geen afspraak gemaakt te worden.

De persoon die de ondersteuningsverklaring wil afleggen kan zich melden bij de servicebalie in het gemeentehuis. Hij moet zijn identiteitsbewijs en het formulier meenemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

In de gemeente Tynaarlo worden tijdens de verkiezingen verkiezingsborden geplaatst. Op deze borden kunnen politieke partijen de verkiezingsposters van hun partij plakken.

In verband met de coronapandemie worden dit jaar de aanplakborden geplaatst door de gemeente en kunnen de politieke partijen zelf gaan aanplakken. Vanaf 1 februari mogen er posters geplakt worden.

Het is afhankelijke van de soort verkiezingen welke grootte posters is toegestaan op de borden (in verband met de hoeveelheid ruimte voor alle deelnemende partijen). Het formaat van de posters voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 is A3.

Hier vindt u een overzicht van de locaties waar borden tijdens de verkiezingen zullen staan: locaties verkiezingsborden 2021 (PDF).