Gemeentehuis gesloten op maandag 20 mei

In verband met 2e Pinksterdag is op maandag 20 mei 2024 het gemeentehuis in Vries gesloten.

Aanmelden stembureaulid

Voor de verkiezingen hebben we stembureauleden en tellers nodig. Wilt u meehelpen tijdens de Europese Parlementsverkiezing op 6 juni 2024 in de gemeente Tynaarlo? Meldt u dan aan via de webpagina Verkiezingen.

Naar de webpagina Verkiezingen

Heeft u al eens eerder geholpen bij de verkiezingen? Dan ontvangt u via de mail een uitnodiging om u opnieuw aan te melden als stembureaulid. 

Instructie stembureauleden

De werkzaamheden voor de verkiezingen zijn niet ingewikkeld. Ze moeten wel heel zorgvuldig gebeuren. Verkiezingen zijn de basis voor onze democratie. Om u te helpen met het uitvoeren van de taken, is een instructie nodig. Deze instructie is digitaal.

We hebben één instructie per functie. De beoogde voorzitters, plaatsvervangend voorzitters en stembureauleden krijgen bij de instructie ook een examen. U moet deze met goed gevolg afleggen om ingezet te kunnen worden op het stembureau.

De instructie behandelt alle onderwerpen die u bij uw taken tegenkomt. Voorzitters en plaatsvervangend voorzitters krijgen een aanvullende instructie over het gebruik van de StembureauApp tijdens de verkiezingsdag.

Vergoeding

De volgende vergoedingen worden betaald per functie:

•    Stembureauvoorzitter: € 250
•    Plaatsvervangend stembureauvoorzitter: € 220
•    Stembureaulid: € 170
•    Teller centrale stemopneming: €50

De vergoedingen worden in de maand volgend op de verkiezingen overgemaakt. U moet de vergoeding opgeven bij de belastingdienst of uitkeringsinstantie.