Openbaar vervoer

De grote kernen in de gemeente zijn prima te bereiken met de bus. Vanaf de stations in Assen, Haren en Groningen zijn snelle, rechtstreekse busverbindingen.

Direct uw reis plannen met 9292

Heeft u een vraag aan de busvervoerder in onze gemeente? Neem dan contact op met QBuzz

De Regiotaxi is een aanvulling op de bus en de trein. Daarmee kunt u reizen wanneer er geen (rechtstreekse) openbaar vervoersverbinding is van uw woonplaats naar de plaats van bestemming. Hij brengt u van deur naar dichtstbijzijnde bushalte of station en weer terug. In veel gevallen kunt u ook gebruik maken van de deur-naar-deurservice.

Wilt u van de regiotaxi gebruik maken, dan moet u minimaal één uur voor vertrek naar de centrale van VMNN bellen. Het telefoonnummer is 0900 - 400 2000 (lokaal tarief). Pas op: u kunt de chauffeur alleen contant betalen! De OV-chipkaart, OV-jaarkaarten, Eurokaartjes of abonnementen  zijn in de regiotaxi niet geldig.

Uitgaan in Groningen en veilig naar huis? Dat kan met de Nachtbus. Elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht rijdt hij meerdere keren vanaf Groningen CS, via Haren en Westlaren naar Zuidlaren. Voor de dienstregeling en kosten bezoekt u de website van Qbuzz .

Ook handig