Afwijkende openingstijden

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten. Vrijdag 27 mei is het gemeentehuis gesloten. Jeugdhulp is vrijdag 27 mei voor spoedvragen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur. De milieustraat is dan geopend. Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

Bewijs van Nederlanderschap

Er zijn momenten waarop u moet bewijzen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bijvoorbeeld als u naar het buitenland verhuist of als u solliciteert naar een baan in het openbaar bestuur. U heeft dan een bewijs van Nederlanderschap nodig. Dit kunt u digitaal aanvragen. U krijgt het uittreksel binnen drie werkdagen thuisgestuurd.

Direct het bewijs van Nederlanderschap aanvragen (met DigiD)

Vraagt u het bewijs van Nederlanderschap liever persoonlijk aan? Maak dan een afspraak. Aan de balie wordt u gevraagd een geldig identiteitsbewijs te tonen. U krijgt het bewijs van Nederlanderschap meteen mee.

Als u zelf niet op het gemeentehuis kunt komen, kunt u iemand schriftelijk machtigen om voor u het bewijs van Nederlanderschap op te vragen. In de machtiging moet staan:

  • welk uittreksel u nodig heeft
  • wie u machtigt
  • uw handtekening

U moet een kopie van uw geldige identiteitsbewijs met de gemachtigde meegeven. De gemachtigde kan dan met zijn/haar eigen identiteitsbewijs en met uw machtiging en kopie van uw geldige identiteitsbewijs het bewijs van Nederlanderschap komen opvragen.

Via internet€10,75
Aan de balie€16,00