Uitjes voor het hele gezin

Tynaarlo ligt in de kop van Drenthe, binnen De Hondsrug Unesco Global Geopark en wordt ook wel de groene long van de regio genoemd. En niet voor niks, want Tynaarlo heeft prachtige natuurgebieden, waar open water, moerasgebieden, hoogveen en graslanden worden afgewisseld door mooie es- en brinkdorpen. Ben je opzoek naar een uitje voor het hele gezin? Lees dan snel verder en bekijk de kaart met verschillende activiteiten.

Tynaarlo staat ook bekend om zijn historie en culturele bezienswaardigheden. Neem Zuidlaren, het dorp dat bekend staat met het liedje van Berend Botje. Yde, waar het meisje van Yde is gevonden en Eelde waar het archeologisch monument De Waterburcht ligt. In de landgoederengordel van Eelde/Paterswolde is de rijkdom van de Groninger elite in de 18de en 19de eeuw nog voelbaar. Daarnaast lenen onze meren zich uitstekend voor allerlei activiteiten op en om het water. Liever een ommetje maken of een rondje fietsen? Tynaarlo staat garant voor veel wandel- en fietsplezier. 

Klik op de kaart, ontdek de verschillende activiteiten voor een dagje uit, horeca, wandel- en fietsroutes, vind de leukste plekken om te overnachten en meer.