Regels, vergunningen en beleid

De gemeente Tynaarlo vindt een goed ondernemersklimaat belangrijk. Daarom willen we ondernemers met elkaar in contact brengen en ondersteunen. Uiteraard moeten we plannen van ondernemers aan bestaande regels toetsen. Dat doen we zo helder en transparant mogelijk. Kijk zelf direct of u een vergunning nodig heeft voor uw plannen.

Doe de vergunningcheck op het Omgevingsloket van de Rijksoverheid

In onze aanpak ligt het accent op direct contact met en tussen lokale ondernemers. Wanneer u een vraag heeft, kunt u altijd bij onze bedrijvencontactfunctionaris terecht. Hierbij maakt het niet uit in welke sector u opereert.

Ondernemen in Tynaarlo is aantrekkelijk

  • Tynaarlo is strategisch gelegen in de groene long tussen Groningen en Assen
  • De gemeente is goed ontsloten via de A7 en de A28
  • Er is een luchthaven waarin de komende jaren fors wordt geïnvesteerd
  • Er zijn verschillende vestigingslocaties met een goede potentie
  • In de gemeente is een ruim aanbod van ZZP'ers
  • Volop kansen in de sectoren Zorg, Dienstverlening en Recreatie & Toerisme

Tynaarlo als onderdeel van de Regio Groningen-Assen

Economie houdt niet op bij de gemeentegrenzen. Daarom is de gemeente Tynaarlo lid van het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen. Hierin zitten de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten rondom Assen en Groningen. Zij investeren sinds 1996 in het versterken van de economie en de unieke kwaliteiten van deze regio. Kijk voor meer informatie op de website van de Regio Groningen-Assen.

Economische Koers in Drenthe

De provincie Drenthe zet zich in voor een sterke regionale economie en het creëren van toekomstbestendige werkgelegenheid. Hiervoor heeft zij de Economische Koers 2016-2019 opgesteld. Om de financieringsmogelijkheden voor ondernemers en projecten te vergroten, haakt de provincie daar waar mogelijk aan bij Europese programma's. Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Drenthe.

    Ook handig