Bouwtekeningen opvragen

Wilt u gaan verbouwen? Staat u op het punt om een woning te kopen? Heeft een architect of bouwonderneming de originele bouwtekeningen nodig? In deze gevallen kunt u tegen kosten (zie tarieventabel) digitale informatie van ons ontvangen uit bouwdossiers. Wij streven er naar u de stukken binnen 14 werkdagen toe te zenden.

Let op! Informatie betreffende rioleringen en/of aansluitingen op het gemeenteriool kunt u via info@tynaarlo.nl aanvragen.

Vraag hier direct een bouwdossier aan

De gemeente houdt een archief bij van gegevens over woningen en andere gebouwen in eigen gemeente. U kunt de stukken uit het bouwarchief op afspraak gratis inzien.

Kosten (leges)

Indien u naar aanleiding van de inzage van de stukken kopieën wilt, dan worden hiervoor leges in rekening gebracht. Zie hiervoor de onderstaande tarieventabel.

Auteursrecht

Sommige documenten en tekeningen vallen onder het auteursrecht. Deze stukken mag u wel inzien, maar er mogen geen kopieën van gemaakt worden.

Niet Openbaar

Bepaalde gevoelige informatie is niet openbaar. Denk bijvoorbeeld aan bouwtekeningen van een bankgebouw of het politiekantoor. Deze documenten en tekeningen mag u niet inzien.

Wanneer u een kopie, een afdruk of een scan van één of meerdere documenten wilt laten maken brengen wij daar legeskosten voor in rekening.

Digitale afschriften

Eenheidsprijs

Starttarief

€ 15,80

Klein formaat scans tot en met A3 tot 100 pagina’s

€ 6,30

Aanvullende kosten voor meer dan 100 pagina’s

€ 8,40

Grootformaat scans > A3 per scan

€ 3,65

 

Papieren afschriften

Eenheidsprijs

Starttarief

€ 15,80

A4 per pagina zwart/wit

€ 0,70

A4 per pagina in kleur

€ 1,25

A3 per pagina zwart wit

€ 1,15

A3 per pagina in kleur

€ 2,60

> groter dan A3 per pagina

€ 7,85

Ook handig