Bouwdossier opvragen of inzien

Wilt u gaan verbouwen? Staat u op het punt om een woning te kopen? Heeft een architect of bouwonderneming de originele bouwtekeningen nodig? In deze gevallen kunt u tegen betaling (zie tarieventabel) digitale informatie van ons ontvangen uit bouwdossiers. Of kosteloos de informatie inzien op het gemeentehuis. Wij streven er naar u de stukken binnen 14 werkdagen toe te zenden. 

Let op! Informatie betreffende rioleringen en/of aansluitingen op het gemeenteriool kunt u via info@tynaarlo.nl aanvragen.

Klik hier voor uw aanvraag

De gemeente houdt een archief bij van gegevens over woningen en andere gebouwen in eigen gemeente. Klik hierboven op de groene knop. Na het doorlopen van de vragenboom nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Kosten (leges)

Indien u naar aanleiding van de inzage van de stukken kopieën wilt, dan worden hiervoor leges in rekening gebracht. Zie hiervoor de onderstaande tarieventabel.

Auteursrecht

Sommige documenten en tekeningen vallen onder het auteursrecht. Deze stukken mag u wel inzien, maar er mogen geen kopieën van gemaakt worden.

Niet Openbaar

Bepaalde gevoelige informatie is niet openbaar. Denk bijvoorbeeld aan bouwtekeningen van een bankgebouw of het politiekantoor. Deze documenten en tekeningen mag u niet inzien.

Wanneer u een papieren of digitale afschrift van één of meerdere documenten wilt laten maken brengen wij daar legeskosten voor in rekening.

Digitale afschriftenEenheidsprijs
Starttarief€ 16,60 
Klein formaat scans tot en met A3 tot 100 pagina’s€ 6,60 
Aanvullende kosten voor meer dan 100 pagina’s€ 8,80
Grootformaat scans > A3 per scan€ 3,85

 

Papieren afschriftenEenheidsprijs
Starttarief€ 16,60
A4 per pagina zwart/wit€ 0,75
A4 per pagina in kleur€ 1,30
A3 per pagina zwart wit€ 1,20
A3 per pagina in kleur€ 2,75
> groter dan A3 per pagina€ 8,25

Ook handig