Bijeenkomst 'Samen sterk voor een veilig buitengebied'

Datum: -
Locatie: Melkfabriek, Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

Bent u boer, veehouder, landbouwer of landeigenaar? En wilt u weerbaar worden tegen georganiseerde criminaliteit? Kom dan naar de bijeenkomst ‘Samen sterk voor een veilig buitengebied’ van 18.00 tot 22.30 uur in de Melkfabriek in Bunne op dinsdag 27 februari. 

In samenwerking met LTO Noord, politie, brandweer, PVO/CCV Noord-Nederland en RIEC Noord-Nederland organiseren de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo deze bijeenkomst. 

“We beschikken over een prachtig en groot landelijk gebied. Het nadeel ervan is dat criminelen in deze gebieden activiteiten ontwikkelen zoals drugscriminaliteit en de diefstal van GPS-apparatuur. Dan ontstaat er een onveilige leefomgeving voor inwoners. De veiligheid in onze gemeente willen wij samen met onze partners en agrariërs waarborgen. Wij kunnen dit als gemeenten niet alleen, daarom willen we graag met onze agrariërs in gesprek over wat zij kunnen doen”, vertelt burgemeester Thijsen.

Hoe ziet het programma eruit?

U krijgt informatie over hoe u diefstal van GPS-apparatuur kunt voorkomen. Of dat een hacker uw systemen platlegt (cyberveiligheid). Ook ontdekt u hoe een drugslocatie eruitziet. Verder krijgt u informatie over de gevaren van drugslabs en hennepplantages en hoe u deze kunt herkennen. En hoort u hoe u op een veilige manier uw schuur of loods kunt verhuren. 

Weerbaarheid en alertheid vergroten

Burgemeester Thijsen wil met de bijeenkomst de weerbaarheid en alertheid van de agrariërs vergroten: "Het is belangrijk dat mensen en organisaties zich steeds meer bewust worden van de signalen en gevolgen van ondermijnende activiteiten. Tijdens de workshops krijgen de agrariërs handvatten waar zij alert op moeten zijn. Ik wil onze agrariërs en inwoners oproepen om niet te aarzelen bij verdachte signalen en dit te melden bij de gemeente, de politie of via Meld Misdaad Anoniem. Hiermee brengen wij de problematiek in kaart en kunnen wij gericht actie ondernemen", aldus de burgemeester. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website www.riecnoord.nl/evenementen. De vereiste aanmeldcode staat in de brief die u in januari heeft ontvangen. Bent u de brief kwijt? Neem dan even contact op met de gemeente door een mail te sturen naar info@tynaarlo.nl t.n.v. D. Brakel of bel naar 0592 - 266 662.