Gemeentelijk archief

In onze archieven zitten stukken over de meest uiteenlopende onderwerpen uit de geschiedenis van Tynaarlo. Een deel hiervan is openbaar en kunt u komen inzien. Bijvoorbeeld wanneer u historisch of stamboomonderzoek doet. Neem telefonisch contact met ons op via 0592 - 266 662 voor meer informatie of het plannen van een afspraak.

Direct naar het archievenoverzicht van de gemeenten Eelde, Vries en Zuidlaren

Historisch onderzoek

In onze archieven bewaren we onder andere gegevens over belastingen, bevolking, vergunningen, burgerlijke stand, eigendommen, kadaster, onderwijs, verkeer en vervoer en waterstaat. Daarnaast beheren we meer dan 50 particuliere archieven van verenigingen, instellingen en families uit de gemeente Tynaarlo. De oudste stukken die we hebben komen uit 1648. De toegangen of inventarissen van de archieven zijn in het gemeentearchief beschikbaar.

Stamboomonderzoek

Stamboomonderzoek of genealogisch onderzoek kunt u bij ons doen. De gegevens van de openbare burgerlijke stand van de gemeenten Eelde, Vries en Zuidlaren gaan terug tot 1811. De registers voor geboorten zijn na 100 jaar openbaar, die van huwelijken en echtscheidingen na 75 jaar en die van overlijden na 50 jaar.

Informatie online beschikbaar

Tegenwoordig kunt u ook steeds meer bronnen via internet raadplegen. Hieronder vindt u een overzicht van relevantie websites.

Stamboomonderzoek

Diverse archieven

Historische verenigingen

Ook handig