Vandalisme en diefstal op wandelroutes door onze gemeente

U heeft ze vast en zeker wel gezien. De paaltjes met witte genummerde bordjes met bruine rand. Dit zijn knooppuntbordjes van het wandelnetwerk.

Met het wandelnetwerk bepaalt u eenvoudig waar en hoe lang u wandelt en stippelt u uw eigen route uit van knooppunt naar knooppunt. Zo ontdekt u niet alleen onze gemeente, maar kunt u heel Drenthe ontdekken. 

Hoe werkt het?

U kunt uw wandelroute starten vanaf elk genummerde knooppunt. Bij sommige knooppunten staat ook een informatiepaneel, maar sowieso altijd een knooppuntpaal. Op deze paal staat een kaartje van de directe omgeving met daarop de bijbehorende knooppuntnummers. Kies het knooppuntnummer waar u naartoe wilt lopen, wandel en geniet! Witte bordjes met bruine pijlen brengen je met het grootste gemak naar het volgende knooppunt. Alle tijd dus om tijdens het wandelen om u heen te kijken en te genieten van al het moois. U kunt ook heel gemakkelijk van tevoren digitaal via https://www.wandelnet.nl/wandelroute-maken een route uitstippelen.

De gemeente Tynaarlo heeft fors in het wandelnetwerk geïnvesteerd, want wandelen is gezond, heeft een positief effect op uw humeur en is laagdrempelig. Met het netwerk is ook de goede ontsluiting vanuit de dorpen door het landschap naar de natuurgebieden en andersom gemaakt. 

Vandalisme en diefstal

Helaas is er in onze gemeente sprake van vandalisme en diefstal van de knooppuntenbordjes. Bordjes worden vernield, van de palen afgerukt of afgeschroefd. Sommige bordjes vinden we beschadigd terug, maar veel zijn spoorloos. Dit is heel vervelend voor de wandelliefhebber en recreant die onze gemeente bezoekt, want het wordt hem of haar lastig gemaakt om via de knooppunten een leuke route te lopen en onze gemeente te ontdekken. Het heeft ook financiële gevolgen, want het kost veel geld om het netwerk te herstellen.

De Gemeente Tynaarlo doet er alles aan om het wandelnetwerk weer te repareren. Dit doen wij samen met Recreatieschap Drenthe

U kunt ons helpen. Hoort of ziet u iets in uw omgeving met betrekking tot vandalisme aan ons netwerk, dan kunt u dat via info@tynaarlo.nl melden. Mist u een bordje of ontbreekt er één dan kunt u dat eenvoudig melden via meldpuntroutes.nl.