Tynaarlo trakteert vrijwilligers op koffie of thee met iets lekkers

Als dank voor hun inzet zet de gemeente Tynaarlo dit najaar vrijwilligers in het zonnetje. De gemeente biedt hen een tegoedbon aan voor een kopje koffie of thee met iets lekkers bij de deelnemende horecagelegenheden. Deze traktatie is bedoeld voor iedereen die vrijwilligerswerk doet in de gemeente Tynaarlo, of in de gemeente Tynaarlo woont en ergens anders vrijwilliger is.

Vrijwilligers kunnen de tegoedbon tot en met 3 oktober aanvragen. Deze wordt begin oktober thuisbezorgd en is geldig tot en met 31 december 2021.

Vraag de tegoedbon direct aan via de website van welzijnsstichting Neie Naober

Organisaties kunnen namens hun vrijwilligers een vrijwilligersbon aanvragen. Hiervoor kunnen organisaties een adreslijst (bij voorkeur in excel) met vrijwilligers die voor deze bon in aanmerking komen mailen naar vip@neienaober.nl.

Liever persoonlijk contact? Vraag de tegoedbon in dat geval telefonisch aan via 0592 - 749 332. Dat kan tijdens kantooruren.

Afbeelding van een kopje koffie

Wethouder Gopal vindt het belangrijk dat de gemeente haar waardering uitspreekt naar vrijwilligers. “Een samenleving is samen leven. Vrijwilligers spelen hierin een hele grote rol, en opereren vaak op de achtergrond. Ze zijn daarentegen óveral actief. Bijvoorbeeld in de sport, het onderwijs, de zorg, de politiek en de culturele sector. Hun inzet maakt het verschil en we willen ze met dit kleine gebaar bedanken.” 

Samen met Neie Naober

Deze actie is een samenwerking tussen de gemeente Tynaarlo en het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) van welzijnsstichting Neie Naober. Meer informatie over het VIP vindt u op hun websiteVrijwilligers die de tegoedbon aanvragen kunnen zich gelijk ook aanmelden voor de e-mailnieuwsbrief van het Vrijwilligersinformatiepunt. Hierin staan interessante tips en informatie over actualiteiten, ontwikkelingen en activiteiten voor vrijwilligers.

Hoe gaan we om met uw gegevens?

Vanzelfsprekend worden naam en adresgegevens alleen gebruikt om de tegoedbon op te sturen. Die gegevens worden na verzending van de bonnen vernietigd, tenzij u aangeeft de nieuwsbrief van Neie Naober te willen ontvangen.

Waarom een bon?

De keuze voor een bon is gebaseerd op een onderzoek onder vrijwilligers dat het Vrijwilligers Informatiepunt in 2019 uitvoerde. In de enquête mochten de deelnemers aangeven welke vorm van waardering ze aanspreekt. Een gezamenlijke lunch of diner werd in het onderzoek het meeste genoemd. Maar vanwege corona was het onmogelijk om een grootschalige bijeenkomst te organiseren. Daarom is gekozen voor een tegoedbon voor een traktatie, die op de tweede plek eindigde. Bovendien is het aannemelijk is dat meer vrijwilligers gebruik zullen maken van de tegoedbon. Zij kunnen de bon immers verzilveren op een moment dat het hun uitkomt.