Gemeentehuis gesloten op maandag 20 mei

In verband met 2e Pinksterdag is op maandag 20 mei 2024 het gemeentehuis in Vries gesloten.

Tweede elektrische deelauto in gemeente Tynaarlo

In Zuidlaren is op donderdag 2 maart de tweede elektrische deelauto van de gemeente Tynaarlo in gebruik genomen. De gemeente verbetert hiermee de duurzame bereikbaarheid van dorpen in het landelijk gebied.

elektrische volkswagen op parkeerplaats Brink Zuidlaren

Regio Groningen-Assen en provincie Drenthe startten dit project in 2021. Century Autogroep won destijds de aanbesteding en levert de auto’s. Afgelopen september is de eerste auto gepresenteerd in Gieten en in Annen en Hoogezand staan nu ook deelauto’s. In totaal komen er op 13 locaties in Groningen en Drenthe deelauto’s te staan. Reserveren, openen en afsluiten gaat via de app Century Deelmobiliteit. Ook betalen gaat via deze app. De deelauto kan overal mee naartoe genomen worden, maar moet uiteindelijk weer geparkeerd worden op de plaats waar hij vandaan komt. Voor uitleg en de tarieven van het gebruiken van de deelauto, kijk op www.century.nl/deelmobiliteit.

De deelauto is een belangrijke toevoeging op het vervoersaanbod in de gemeente. De deelauto verzorgt een duurzame en praktische manier van reizen en is ideaal voor mensen die niet over een eigen auto beschikken of het elektrisch rijden eens willen uitproberen.