Maakt uw kind gebruik van leerlingenvervoer?

De gemeente Tynaarlo heeft sinds kort een nieuwe verordening voor het leerlingenvervoer. In de verordening staan de regels voor het wel of niet toekennen van leerlingenvervoer of een vergoeding voor het vervoer.

Een belangrijke verandering is dat de gemeente samen met de leerling en de ouders/verzorgers wil kijken of de leerling, vanaf een bepaalde leeftijd, kan leren zelfstandig naar school te gaan. Het vergroten van de zelfredzaamheid vindt de gemeente van belang omdat de leerling daar ook later baat bij heeft. Jong geleerd is oud gedaan!

Leerlingenvervoer voor het schooljaar 2023-2024 kunt u aanvragen via de website van de gemeente, op de pagina leerlingenvervoer. Ook ouders/ verzorgers die al  gebruikmaken van leerlingenvervoer moeten hier een aanvraag indienen. Om tot maatwerk te komen zal de gemeente contact met u opnemen. Vorig jaar zijn er brieven gestuurd naar ouders/verzorgers, dat wordt dit jaar niet gedaan. Eventueel wordt ook de school gevraagd mee te denken en te werken aan het vergroten van de zelfstandigheid op het gebied van reizen.

Op de website vindt u meer informatie. Ook kunt u mailen naar leerlingenvervoer@tynaarlo.nl. Bellen met de gemeente kan uiteraard ook, de afdeling is telefonisch : bereikbaar tot 12.30 uur via 0592-266 737.