Lever herbruikbare spullen in tijdens de Geef het door week

Tijdens de Geef het door week van 5 tot en met 9 juni kunt u gratis herbruikbare goederen inleveren bij een inzamelauto van de gemeente Tynaarlo, die iedere dag op een andere plek in de gemeente staat. De gemeente Tynaarlo wil inwoners stimuleren hun spullen door te geven in plaats van naar de milieustraat te brengen. Een kapot apparaat of meubelstuk kan nog gerepareerd worden en een nieuw leven krijgen.  

Hoe minder afval geproduceerd wordt, hoe minder afval bij het grofvuil terechtkomt. Grofvuil dat niet gerecycled kan worden, wordt namelijk verbrand en dat is slecht voor het milieu.

Waar staat de inzamelauto tijdens de Geef het door week?

  • Maandag 5 juni in Eelde op de parkeerplaats aan de Kerkhoflaan van 9.00 - 12.00 uur
  • Dinsdag 6 juni in Paterswolde op het parkeerterrein van de voormalige sporthal De Marsch aan de Hooiweg van 9.00 - 12.00 uur
  • Woensdag 7 juni in Vries op het parkeerterrein voor Stichting Kringloop Organisatie Tynaarlo (SKOT) aan de Brinkstraat van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Donderdag 8 juni in Zuidlaren op de Grote Brink van 9.00 - 12.00 uur
  • Vrijdag 9 juni in Eelderwolde aan de Borchsingel van 9.00 - 12.00 uur

Vrijdag 9 juni kunt u ook terecht bij het Repaircafé in Eelde voor het repareren van goederen.

Hoe werkt het?

SKOT en vrijwilligers van het Repaircafé beoordelen de ingebrachte spullen ter plekke en bekijken of het gerepareerd of verkocht kan worden. De spullen die SKOT niet inneemt, worden naar de milieustraat gebracht. Daar komen ze in de juiste container terecht, zodat ze zoveel mogelijk gerecycled worden. Materiaal dat niet gerecycled kan worden, wordt afgevoerd naar Attero om daar verbrand te worden.

Normaal gesproken moet u betalen voor het inleveren van grofvuil bij de milieustraat en het laten ophalen van grofvuil aan huis. Tijdens de Geef het door week is het afgeven van uw spullen bij de inzamelauto gratis.

Meer weten over afvalinzameling en afvalscheiding? Tijdens de Geef het door week zijn er medewerkers van de gemeente, SKOT en het Repaircafé beschikbaar om vragen te beantwoorden.